Makro/Metro-CEO Jean-Luc Tuzès op pensioen

Makro/Metro-CEO Jean-Luc Tuzès op pensioen

Jean-Luc Tuzès, de architect van de grote reorganisatie bij Makro en Metro België, is op pensioen gegaan en wordt opgevolgd door een duo. Antonio Baptista neemt Makro België onder zijn hoede, Vincent Nolf zal Metro leiden.

Opmerkelijke comeback

Vooral de aanstelling van die laatste is opmerkelijk: Nolf was tot vier jaar geleden bij Makro directeur klantenmanagement, maar verliet de retailgroep voor een functie bij bpost. Begin oktober keert hij dus terug naar zijn grote liefde: de retail. Eerder was Nolf ook al aan de slag als marketingdirecteur bij GB (Carrefour).

 

Vincent Nolf wordt ook 'deputy-CEO' van Makro Cash & Carry België en is in die hoedanigheid meteen ook de rechterhand van de nieuwe 'grote baas': de Portugees Antonio Baptista. Die was eerder CEO van Real Rusland en global director non-food bij Metro/Makro.

 

Jean-Luc Tuzès nam in de herfst van 2012 de leiding van de Belgische activiteiten van Metro/Makro over van Nikolaus Ritter. De Fransman begon in januari 1986 bij Metro Frankrijk als operationeel directeur, werd daarna benoemd tot algemeen directeur in Tsjechië en China om vervolgens COO te worden voor Kroatië, Egypte, Griekenland, Oostenrijk en Hongarije. Onder zijn bewind voerde de groep in ons land begin 2014 een serieuze reorganisatie door, waarbij 370 banen op de helling stonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top