Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië

Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië

Ahold Delhaize heeft twee wijzigingen in zijn managementteam aangekondigd: Vassilis Stavrou wordt merkpresident van Alfa Beta in Griekenland als opvolger van Leonidas Vrettakos, die met pensioen gaat na 21 jaar in het bedrijf.

 

Terug naar Griekenland

 

De Griek is momenteel merkpresident van Mega Image in Roemenië. Hij begon in 1994 bij Alpha Beta, waar hij een grote rol speelde op het gebied van logistiek, kwaliteitscontrole en personeelszaken. Voor zijn overstap naar Mega Image in 2015 bekleedde hij een Europese rol gericht op regionaal personeelsbeleid en duurzaamheid.

 

Stavrous opvolger bij Mega Image is Mircea Moga, momenteel bij de Roemeense keten verantwoordelijk voor logistiek. De groep geeft aan dat hij een cruciale rol speelde bij de uitbreiding van het merk. Moga was een drijvende kracht achter de groei: van vier winkels toen hij startte tot meer dan 620 winkels nu.

 

Beide benoemingen gaan in op 1 oktober. Stavrou en Moga rapporteren aan Delhaize’s nieuwe CEO Frans Muller, tot Wouter Kolk zijn rol als CEO Europa en Indonesië op zich neemt.