Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië | RetailDetail

Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië

Managementwissel bij Ahold Delhaize in Griekenland en Roemenië
© MagicBones / Shutterstock.com

Ahold Delhaize heeft twee wijzigingen in zijn managementteam aangekondigd: Vassilis Stavrou wordt merkpresident van Alfa Beta in Griekenland als opvolger van Leonidas Vrettakos, die met pensioen gaat na 21 jaar in het bedrijf.

 

Terug naar Griekenland

 

De Griek is momenteel merkpresident van Mega Image in Roemenië. Hij begon in 1994 bij Alpha Beta, waar hij een grote rol speelde op het gebied van logistiek, kwaliteitscontrole en personeelszaken. Voor zijn overstap naar Mega Image in 2015 bekleedde hij een Europese rol gericht op regionaal personeelsbeleid en duurzaamheid.

 

Stavrous opvolger bij Mega Image is Mircea Moga, momenteel bij de Roemeense keten verantwoordelijk voor logistiek. De groep geeft aan dat hij een cruciale rol speelde bij de uitbreiding van het merk. Moga was een drijvende kracht achter de groei: van vier winkels toen hij startte tot meer dan 620 winkels nu.

 

Beide benoemingen gaan in op 1 oktober. Stavrou en Moga rapporteren aan Delhaize’s nieuwe CEO Frans Muller, tot Wouter Kolk zijn rol als CEO Europa en Indonesië op zich neemt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.