Marian Geluk wordt nieuwe FNLI-directeur | RetailDetail

Marian Geluk wordt nieuwe directeur FNLI

Marian Geluk wordt nieuwe directeur FNLI

Marian Geluk wordt per 1 mei de nieuwe directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie. Zij volgt hiermee Philip den Ouden (65) op, die de FNLI na dertien jaar verlaat.

Tweede directeur sinds oprichting

Marian Geluk (51) is momenteel directeur van het Top Institute Food & Nutrition in Wageningen. Zij is opgeleid tot moleculair wetenschapper en werkte eerder voor TIFN in Chili. Daarvoor werkte ze onder andere bij Food & Biobased Research van de WUR en bij Unilever en Nizo.

 

Philip den Ouden, die in juni met pensioen gaat, was de eerste directeur van de FNLI en werkte eerder bij Ahold en bij Smit Internationale in Rotterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.