Marit van Egmond vervangt Wouter Kolk als hoofd AH

Wouter Kolk en zijn opvolgster Marit van Egmond
Foto: Ahold Delhaize

Op 1 februari neemt CEO Wouter Kolk afscheid van Albert Heijn: zijn rol wordt overgenomen door Marit van Egmond, nu vicepresident commercie bij de Nederlandse keten. Kolk verdwijnt uiteraard niet bij Ahold Delhaize: hij kan zich nu volop wijden aan zijn andere baan, die van CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

 

Van trainee tot CEO

Van Egmond heeft al heel wat watertjes doorzwommen bij Ahold: ze begon er in 1997 als trainee en werd in 2007 voor het eerst directeur. Van 2011 tot 2014 was ze als CEO van Gall&Gall verantwoordelijk voor de herpositionering van de keten. Sinds 2015 zit ze in de raad van bestuur van Albert Heijn: eerst als vicepresident van merchandising, sinds juni 2018 als vicepresident van commercie.

 

De topvrouw kijkt al uit naar haar nieuwe rol: "In combinatie met onze technologische en digitale kennis helpen we klanten met de juiste informatie keuzes te maken voor een gezonder en prettiger leven. Ik kijk ernaar uit om met onze medewerkers, en met franchisenemers, partners en andere stakeholders het succes van Albert Heijn voort te zetten."

 

Het grotere plaatje

Kolk van zijn kant is zo bijna van zijn dubbeltaak af: hij is net vier jaar CEO van Albert Heijn en sinds oktober 2018 is hij ook CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië. In die rol zal hij nu meer tijd hebben om, volgens de nieuwe Leading Together-strategie, de digitalisering en e-commerce van de Nederlandse holding beter te laten verlopen. Hij krijgt daartoe ook een nieuw team onder zich.

 

De huidige CEO is blij met zijn opvolgster: “Ze heeft een enorme kennis van food retail. Ze heeft succesvolle teams geleid, veel innovaties gerealiseerd in snel veranderende omgevingen en een uitgebreid netwerk opgebouwd van partners en leveranciers. Ik wens haar veel succes in haar nieuwe functie en kijk ernaar uit met haar te blijven samenwerken” , aldus Kolk in een persbericht.