Marks & Spencer gaat elf Franse winkels sluiten

Shutterstock.com

Alweer een brexitslachtoffer: Marks & Spencer gaat elf Franse winkels sluiten, omdat de nieuwe strenge grenscontroles de Parijse winkels met lege schappen achterlieten.

 

Vervallen broodjes

Elf winkels zullen de deuren moeten sluiten, zowat de helft van het totaal aantal vestigingen in Frankrijk. Zo blijft de knipperlichtrelatie tussen M&S en het Europese vasteland duren, meldt RetailGazette: in 2001 trok de keten zich terug tot binnen de Britse grenzen, tien jaar later werd die beslissing ongedaan gemaakt... en weer tien jaar later volgt dus een nieuwe wending.

 

Britse media meldden eergisteren dat Marks & Spencer van plan is om zijn Franse activiteiten terug te schroeven als gevolg van de strenge grensformaliteiten. Door de opgevoerde grenscontroles lopen vrachtwagens enorme vertragingen op en gingen al honderden tonnen voedsel verloren.

 

Eerder dit jaar heeft Marks & Spencer ook al zijn activiteiten in Tsjechië herzien, waarbij alle verse en gekoelde levensmiddelen uit de winkels zijn gehaald en zijn vervangen door producten die lang houdbaar zijn. Wellicht zullen de resterende Franse winkels dit voorbeeld volgen.