Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard | RetailDetail

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard
Shutterstock

Groente- en fruitproducent Greenyard en zijn CEO Marleen Vaesen zijn in onderling onderleg uit elkaar gegaan. Hein Deprez wordt de nieuwe CEO van het bedrijf, wat meteen een aantal andere verschuivingen met zich meebrengt.

 

Nieuwe operationeel directeur

Vaesen was vijf jaar aan de slag bij Greenyard en was vooral belangrijk bij de voorbije fusies, waarbij drie bedrijven integreerden tot wat nu Greenyard is. Haar vertrek zorgt ervoor dat Deprez zich terug met de dagelijkse leiding zal bezig houden.

 

Deprez was ook uitvoerend voorzitter, maar wordt in die functie vervangen door onafhankelijk bestuurder Koen Hoffman. Financieel directeur Carl Peeters gaat dan weer aan de slag als operationeel directeur. Tim Van Londersele wordt het hoofd van alle vers-activiteiten, behalve het kerndeel Bakker, dat onder leiding komt van Irénke Meekma. Charles-Henri Deprez gaat de divisie ‘lang vers’ leiden. Charles-Henri treedt daarom af als bestuurder bij Greenyard en wordt vervangen door Valentine Deprez, de oudste dochter van Hein Deprez.

 

“Elke divisie heeft nu een managing director en van het management zit enkel ik nog in het bestuur”, legt Hein Deprez de veranderingen uit aan De Standaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.