Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard

Groente- en fruitproducent Greenyard en zijn CEO Marleen Vaesen zijn in onderling onderleg uit elkaar gegaan. Hein Deprez wordt de nieuwe CEO van het bedrijf, wat meteen een aantal andere verschuivingen met zich meebrengt.

 

Nieuwe operationeel directeur

Vaesen was vijf jaar aan de slag bij Greenyard en was vooral belangrijk bij de voorbije fusies, waarbij drie bedrijven integreerden tot wat nu Greenyard is. Haar vertrek zorgt ervoor dat Deprez zich terug met de dagelijkse leiding zal bezig houden.

 

Deprez was ook uitvoerend voorzitter, maar wordt in die functie vervangen door onafhankelijk bestuurder Koen Hoffman. Financieel directeur Carl Peeters gaat dan weer aan de slag als operationeel directeur. Tim Van Londersele wordt het hoofd van alle vers-activiteiten, behalve het kerndeel Bakker, dat onder leiding komt van Irénke Meekma. Charles-Henri Deprez gaat de divisie ‘lang vers’ leiden. Charles-Henri treedt daarom af als bestuurder bij Greenyard en wordt vervangen door Valentine Deprez, de oudste dochter van Hein Deprez.

 

“Elke divisie heeft nu een managing director en van het management zit enkel ik nog in het bestuur”, legt Hein Deprez de veranderingen uit aan De Standaard.

Tags: