Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard | RetailDetail

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard
Shutterstock

Groente- en fruitproducent Greenyard en zijn CEO Marleen Vaesen zijn in onderling onderleg uit elkaar gegaan. Hein Deprez wordt de nieuwe CEO van het bedrijf, wat meteen een aantal andere verschuivingen met zich meebrengt.

 

Nieuwe operationeel directeur

Vaesen was vijf jaar aan de slag bij Greenyard en was vooral belangrijk bij de voorbije fusies, waarbij drie bedrijven integreerden tot wat nu Greenyard is. Haar vertrek zorgt ervoor dat Deprez zich terug met de dagelijkse leiding zal bezig houden.

 

Deprez was ook uitvoerend voorzitter, maar wordt in die functie vervangen door onafhankelijk bestuurder Koen Hoffman. Financieel directeur Carl Peeters gaat dan weer aan de slag als operationeel directeur. Tim Van Londersele wordt het hoofd van alle vers-activiteiten, behalve het kerndeel Bakker, dat onder leiding komt van Irénke Meekma. Charles-Henri Deprez gaat de divisie ‘lang vers’ leiden. Charles-Henri treedt daarom af als bestuurder bij Greenyard en wordt vervangen door Valentine Deprez, de oudste dochter van Hein Deprez.

 

“Elke divisie heeft nu een managing director en van het management zit enkel ik nog in het bestuur”, legt Hein Deprez de veranderingen uit aan De Standaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top