Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard | RetailDetail

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard

Marleen Vaesen niet langer CEO bij Greenyard
Shutterstock

Groente- en fruitproducent Greenyard en zijn CEO Marleen Vaesen zijn in onderling onderleg uit elkaar gegaan. Hein Deprez wordt de nieuwe CEO van het bedrijf, wat meteen een aantal andere verschuivingen met zich meebrengt.

 

Nieuwe operationeel directeur

Vaesen was vijf jaar aan de slag bij Greenyard en was vooral belangrijk bij de voorbije fusies, waarbij drie bedrijven integreerden tot wat nu Greenyard is. Haar vertrek zorgt ervoor dat Deprez zich terug met de dagelijkse leiding zal bezig houden.

 

Deprez was ook uitvoerend voorzitter, maar wordt in die functie vervangen door onafhankelijk bestuurder Koen Hoffman. Financieel directeur Carl Peeters gaat dan weer aan de slag als operationeel directeur. Tim Van Londersele wordt het hoofd van alle vers-activiteiten, behalve het kerndeel Bakker, dat onder leiding komt van Irénke Meekma. Charles-Henri Deprez gaat de divisie ‘lang vers’ leiden. Charles-Henri treedt daarom af als bestuurder bij Greenyard en wordt vervangen door Valentine Deprez, de oudste dochter van Hein Deprez.

 

“Elke divisie heeft nu een managing director en van het management zit enkel ik nog in het bestuur”, legt Hein Deprez de veranderingen uit aan De Standaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.