Mars lanceert '#PledgeForPlanet' tegen klimaatverandering

Mars lanceert '#PledgeForPlanet' tegen klimaatverandering
Shutterstock.com

Met het PledgeForPlanet-initiatief wil Mars zijn inspanningen versnellen om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken. Het voedingsconcern roept ook zijn leveranciers én het grote publiek op om actie te ondernemen.

 

Doelstellingen van Parijs

Net zoals Amazon deze week bekendmaakte, wil ook Mars de aanpak van de klimaatverandering versnellen. Het bedrijf verbindt zich ertoe de uitstoot van broeikasgassen door zijn directe activiteiten verder te verminderen in overeenstemming met het meest ambitieuze doel van het akkoord van Parijs: de wereldwijde temperatuurstijging beperken tot 1,5°C.

 

De verbintenis maakt deel uit van de ambitie om tegen 2040 enkel nog hernieuwbare energie te gebruiken. Vandaag haalt Mars meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, en zelfs al de volle 100% in landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Mexico.

 

Gezamenlijke actie nodig

Naast de eigen inspanningen roept Mars ook al zijn medewerkers, leveranciers en het grote publiek op om actie te ondernemen. Het vraagt leveranciers om zichzelf wetenschappelijk gefundeerde doelen te stellen en zich aan te sluiten bij RE100 van The Climate Group, voor een toekomst waarbij hernieuwbare energie centraal staat.

 

Gewone burgers kunnen ook zelf inspanningen leveren bij dagdagelijkse activiteiten, zo stelt Mars nog: "Het nieuwe initiatief #PledgeForPlanet onderstreept de gedeelde verantwoordelijkheid van bedrijven, overheden en wereldburgers om actie te ondernemen tegen klimaatverandering."