Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen | RetailDetail

Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen

Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen

De Amerikaanse snoepfabrikant Mars heeft nu ook de aandelen van Wrigley overgenomen die in handen waren van Warren Buffett. Het brengt nu al zijn chocolade- en kauwgommerken samen onder één dak.

Nieuwe divisie Mars Wrigley Confectionery

Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffett, investeerde in 2008 2,1 miljard dollar (net geen twee miljard euro), toen Mars Wrigley overnam voor 23 miljard dollar (21 miljard euro). Door de overname ontstond de grootste snoepfabrikant ter wereld, met merken als Snickers, Mars en Skittles.

 

Tot nu toe werden alle niet-chocolademerken van Mars bestuurd via Wrigley, maar met de overname van de aandelen van Warren Buffett creëert Mars de nieuwe divisie Mars Wrigley Confectionery, waarbij alle snoepmerken worden samengebracht.

 

Voorlopig blijven de twee afdelingen wel los van elkaar functioneren. Mars wil de twee bedrijven in de loop van 2017 samen brengen. Martin Radvan, de huidige topman bij Wrigley, zal de leiding krijgen over Mars Wrigley Confectionery.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Back to top