Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen | RetailDetail

Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen

Mars neemt kauwgomproducent Wrigley helemaal in handen

De Amerikaanse snoepfabrikant Mars heeft nu ook de aandelen van Wrigley overgenomen die in handen waren van Warren Buffett. Het brengt nu al zijn chocolade- en kauwgommerken samen onder één dak.

Nieuwe divisie Mars Wrigley Confectionery

Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffett, investeerde in 2008 2,1 miljard dollar (net geen twee miljard euro), toen Mars Wrigley overnam voor 23 miljard dollar (21 miljard euro). Door de overname ontstond de grootste snoepfabrikant ter wereld, met merken als Snickers, Mars en Skittles.

 

Tot nu toe werden alle niet-chocolademerken van Mars bestuurd via Wrigley, maar met de overname van de aandelen van Warren Buffett creëert Mars de nieuwe divisie Mars Wrigley Confectionery, waarbij alle snoepmerken worden samengebracht.

 

Voorlopig blijven de twee afdelingen wel los van elkaar functioneren. Mars wil de twee bedrijven in de loop van 2017 samen brengen. Martin Radvan, de huidige topman bij Wrigley, zal de leiding krijgen over Mars Wrigley Confectionery.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.