Mars stapt uit groep rond gezondheidslabel | RetailDetail

Mars stapt uit groep rond gezondheidslabel

Mars stapt uit groep rond gezondheidslabel
Shutterstock

Voedingsbedrijf Mars heeft besloten om zich terug te trekken uit het ‘Evolved Nutrition Label’, het gezondheidslabel dat door de industrie zelf op poten werd gezet en waarvan Mars een van de stichtende leden was.

 

Mars wil Europese oplossing

Het gezondheidslabel geeft met kleuren aan of de hoeveelheid van een bepaald ingrediënt in voeding gezond of ongezond is. Het label heeft echter al met heel wat kritiek te kampen gehad, omdat de kleuren klanten mogelijk kunnen misleiden, aangezien er wordt gewerkt met porties. Zo krijgt Nutella onder het label geen rood kleurtje, terwijl het heel wat suiker en vet bevat.

 

Mars heeft nu besloten dat er te weinig consensus is rond het label en zal het daarom niet meer op de verpakkingen plaatsen. Het was nochtans een van de zes bedrijven die het label mee ontwikkeld hebben. De vijf andere bedrijven, Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever en Mondelez, blijven het label wel ondersteunen. Mars roept de Europese Commissie nu op om zelf met een nieuwe regelgeving te lanceren, die het speelveld voor iedereen gelijktrekt. “We hebben een Europese oplossing nodig, voor alle EU-consumenten, om zo de complexiteit en de kosten te verlagen”, aldus een woordvoerder van Mars aan FoodNavigator.

 

De andere grondleggers van het ENL zeggen de beslissing van Mars te respecteren, maar roepen andere bedrijven wel op om zich toch aan te sluiten bij hun zaak. Ze pleiten ook wel voor inmenging van de EU, om het proces eenvoudiger te laten verlopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top