Marshmallowmaker Mr Mallo in de etalage

Familie Perrodo gaat Mr Mallo verkopen
Shutterstock.com

Perwyn, het investeringsfonds van de Franse oliefamilie Perrodo, heeft plannen om de Belgische marshmallowproducent Mr Mallo te verkopen. Mr Mallo is de grootste spekjesfabrikant van Europa.

 

Grootste in Europa

Iets meer dan vier jaar geleden verwierf Perwyn Mr Mallo, dat toen nog bekend stond onder de naam Confiserie Van Damme. Over de prijs werd niets bekend gemaakt. Sindsdien groeide de groep uit tot Europa’s grootste producent van marshmallows (“spekjes”), onder meer via de overnames van Marshmallows International en Mellow Party. Die laatste was een specialist in vegetarische, suikervrije, biologische en halal-marshmallows. Mr Mallo produceert jaarlijks meer dan 14.000 ton marshmallows in de drie fabrieken van de groep. Het overgrote deel daarvan wordt verkocht via huismerken van retailers. Slechts 10% van de productie komt onder de eigen merknaam op de markt.

 

Nu zet de investeerder de snoepjesfabrikant alweer in de etalage, schrijft De Tijd: volgens de krant zal Stamford Partners de verkoop van Mr Mallo begeleiden. Stamford specialiseert zich onder meer in deals in de voedingssector.

 

Lucratieve business

Officiële cijfers zijn niet bekend, maar de omzet van Mr Mallo wordt geschat op minstens 35 miljoen euro. Het bedrijf zou ook zeer hoge marges realiseren: de brutobedrijfswinst (ebitda) zou meer dan 7 miljoen euro bedragen.

 

De familie Perrodo is één van de rijkste van Frankrijk, met een geschat totaal vermogen van 8,5 miljard euro. De familie is onder meer eigenaar van Perenco, de grootste onafhankelijke Europese gas- en oliemaatschappij, goed voor een omzet van 4,5 miljard euro.