Marshmallowmaker Mr Mallo opnieuw in Belgische handen

Marshmallowmaker Mr Mallo opnieuw in Belgische handen
Shutterstock.com

Mr Mallo, de grootste 'spekjesfabrikant' van Europa, is verkocht aan ondernemersfamilie Versele. Eigenaar Perwyn wilde al een tijdje af van de snoepproducent.

 

Grootste van Europa

Sinds 2015 is Mr Mallo via Perwyn in handen van de Franse zakenfamilie Perrodo, die een geschat vermogen beheert van 8,5 miljard euro. In maart van dit werd bekend dat Mr Mallo in de etalage stond: het bedrijf wordt nu verkocht aan Carly Versele, bekend van dierenvoedingsgigant Versele-Laga. "Carly Versele heeft vroeger al een kleinere chocoladefabrikant overgenomen en heeft dus ervaring met zoetwaren", zegt Robin van Oudenhove, gedelegeerd bestuurder van Mr Mallo.

 

Mr Mallo produceert jaarlijks meer dan 14.000 ton marshmallows in de drie fabrieken van de groep en is daarmee de grootste spekjesfabrikant van Europa. Het overgrote deel daarvan wordt verkocht via huismerken van retailers, slechts 10% van de productie komt onder de eigen merknaam op de markt. De omzet van Mr Mallo wordt geschat op minstens 35 miljoen euro, terwijl de brutobedrijfswinst zo’n 7 miljoen euro zou bedragen.

 

Overnames

De voorbije jaren groeide het bedrijf sterk dankzij de overnames van de Spaanse sectorgenoot Marshmallows International en Mellow Party, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in vegetarische, suikervrije, biologische en halal-marshmallows.

 

Overigens is de term marshmallow afgeleid van de plant heemst (‘mallow’ in het Engels) , waarvan het wortelsap aanvankelijk gebruikt werd om de snoepjes te vervaardigen. Tegenwoordig is het sap echter vervangen door gelatine, afkomstig van varkens- en runderbeenderen.