Match op de De Keyserlei sluit de deuren

Match op de De Keyserlei sluit de deuren
Shutterstock

Het filiaal van supermarktketen Match op de De Keyserlei in Antwerpen sluit op 17 december de deuren. De vestiging was te vinden onder bioscoop UGC, maar de verkoopcijfers waren al van de opening enkele jaren geleden niet goed.

Moeilijk bereikbaar

“Het is een jammere beslissing”, reageert Sabine Muller, woordvoerster van supermarktketen Match. “Maar de cijfers waren niet goed. We hebben doorheen de jaren alles geprobeerd om de verkoopcijfers op te krikken. Dat is helaas niet gelukt. Een winkel sluiten is nooit goed nieuws, maar het was de enige oplossing.”

 

Voor de slechte prestaties zijn er volgens Match een aantal factoren: de winkel ligt in de kelder van het gebouw, waardoor die vrijwel niet zichtbaar is voor voorbijgangers. Bovendien is er heel wat concurrentie van supermarkten in de buurt.

 

De supermarkt blijft nog tot 17 december geopend, waarbij wordt geprobeerd om zoveel mogelijk van de voorraad nog verkocht te krijgen. Daarom zullen er de laatste dagen grote kortingen gegeven worden op alles wat nog in de winkel te vinden is.