Match op de De Keyserlei sluit de deuren | RetailDetail

Match op de De Keyserlei sluit de deuren

Match op de De Keyserlei sluit de deuren

Het filiaal van supermarktketen Match op de De Keyserlei in Antwerpen sluit op 17 december de deuren. De vestiging was te vinden onder bioscoop UGC, maar de verkoopcijfers waren al van de opening enkele jaren geleden niet goed.

Moeilijk bereikbaar

“Het is een jammere beslissing”, reageert Sabine Muller, woordvoerster van supermarktketen Match. “Maar de cijfers waren niet goed. We hebben doorheen de jaren alles geprobeerd om de verkoopcijfers op te krikken. Dat is helaas niet gelukt. Een winkel sluiten is nooit goed nieuws, maar het was de enige oplossing.”

 

Voor de slechte prestaties zijn er volgens Match een aantal factoren: de winkel ligt in de kelder van het gebouw, waardoor die vrijwel niet zichtbaar is voor voorbijgangers. Bovendien is er heel wat concurrentie van supermarkten in de buurt.

 

De supermarkt blijft nog tot 17 december geopend, waarbij wordt geprobeerd om zoveel mogelijk van de voorraad nog verkocht te krijgen. Daarom zullen er de laatste dagen grote kortingen gegeven worden op alles wat nog in de winkel te vinden is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".