McDonald’s België organiseert Open Markten

McDonald’s België organiseert Open Markten

McDonald’s België gaat Open Markten organiseren, zodat consumenten kennis kunnen maken met de lokale boeren en leveranciers waarmee het fastfoodbedrijf samenwerkt. McDonald’s België zal in totaal op negen locaties een Open Markt organiseren, de eerste op 27 april in Kampenhout.

Meer informatie en transparantie

Veel consumenten willen meer informatie en transparantie over de herkomst van hun eten, zeker bij bedrijven als McDonald’s. Om aan die kritische klant tegemoet te komen, gaat de keten nu negen Open Markten organiseren. Daar zullen verschillende boeren en leveranciers aanwezig zijn, die meer uitleg zullen geven over hun producten en welke processen ze ondergaan vooraleer ze op je bord terecht komen.

 

Niet enkel de leveranciers tonen hun waren, ook McDonald’s gunt je een blik achter de schermen. Alle bezoekers krijgen immers de mogelijkheid om een rondleiding doorheen de keuken van McDonald’s te volgen, zodat ze elke stap van het proces zullen kennen na hun bezoek aan de Open Markt.

 

De eerste Open Markt zal plaatsvinden in Kampenhout op zaterdag 27 april. Gedurende de maanden mei en juni zullen er nog acht Open Markten plaatsvinden, verspreid over het hele land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour Market Groenplaats levert binnen uur aan huis

21/09/2017

De Carrefour Market aan de Groenplaats in Antwerpen is in een volledig nieuw jasje gestoken. Daarbij werd het interieur en het aanbod volledig aangepast aan de noden van de lokale klanten. Voortaan wordt er ook binnen het uur aan huis geleverd.

Voedingsproducenten willen houdbaarheidsdatum duidelijker aangeven

21/09/2017

Een groep van 400 voedingsproducenten, die samen actief zijn in meer dan 70 landen, willen tegen 2020 de aanduiding van de houdbaarheidsdatum op verpakkingen vereenvoudigen, om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Carrefour Express ziet brood in ‘blurring’

21/09/2017

De proximiteitsformule van Carrefour verkent de mogelijkheden van ‘food to go’ en consumptie ter plaatse. De nieuwste generatie winkels voegt diensten en restauratie toe. Het onderscheid tussen retail en horeca vervaagt.

Nieuwe CEO Carrefour wil Hypermarkten op zondag open

21/09/2017

Volgens een van de Fransen vakbonden heeft Alexandre Bombard, de nieuwe CEO van Carrefour, het plan opgevat om de Hypermarkten ook op zondag te openen. Een deel van hen zou mogelijk wel de deuren moeten sluiten.

Belg Olivier Van den Bossche krijgt topfunctie bij Metro

21/09/2017

De Belg Olivier Van den Bossche gaat aan de slag bij het Duitse Metro en krijgt daar een topfunctie. Hij wordt ‘operating partner’ bij Metro Cash & Carry en komt zo aan het hoofd te staan van een aantal landen waar die actief is.

A-merken razendsnel duurder in België

20/09/2017

De tien belangrijkste merken in de supermarkten zijn vorig jaar met 4,2% duurder geworden: daarmee stijgen de prijzen in ons land veel sneller dan in de buurlanden. Het prijsverschil tussen huismerken en A-merken is ook nergens groter dan in België.

Back to top