McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België | RetailDetail

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België
Shutterstock

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

 

Meer franchisenemers, minder zwerfafval

Het nieuws over de expansie komt er een dag voor McDonald’s in België zijn veertigste verjaardag viert. Momenteel telt de keten tachtig Belgische vestigingen, die worden uitgebaat door 24 franchisenemers. Samen stellen ze 4.500 mensen tewerk.

 

Dat aantal moet dus binnenkort flink oplopen: “Telkens als we een nieuw restaurant openen, is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen. Daarnaast gaan ook alle vernieuwingen die we doorvoeren, gepaard met nieuwe aanwervingsmogelijkheden”, aldus algemeen directeur Stephan de Brouwer van McDonald’s België. De totale investering komt neer op een bedrag van ongeveer 160 miljoen euro. Er komen ook al minstens twee nieuwe franchisenemers bij.

 

Naast de nieuwe vestigingen wil McDonald’s de komende jaren de hoeveelheid zwerfaval die het veroorzaakt met 20% verminderen. Het zal daarbij niet enkel klanten en werknemers sensibiliseren, maar ook samenwerken met de gemeentes en zelf de buurt opruimen. “McDonald’s heeft in België van meet af aan een beleid gevoerd dat gericht is op duurzame ontwikkeling”, aldus De Brouwer daarover.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.