McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België
Shutterstock

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

 

Meer franchisenemers, minder zwerfafval

Het nieuws over de expansie komt er een dag voor McDonald’s in België zijn veertigste verjaardag viert. Momenteel telt de keten tachtig Belgische vestigingen, die worden uitgebaat door 24 franchisenemers. Samen stellen ze 4.500 mensen tewerk.

 

Dat aantal moet dus binnenkort flink oplopen: “Telkens als we een nieuw restaurant openen, is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen. Daarnaast gaan ook alle vernieuwingen die we doorvoeren, gepaard met nieuwe aanwervingsmogelijkheden”, aldus algemeen directeur Stephan de Brouwer van McDonald’s België. De totale investering komt neer op een bedrag van ongeveer 160 miljoen euro. Er komen ook al minstens twee nieuwe franchisenemers bij.

 

Naast de nieuwe vestigingen wil McDonald’s de komende jaren de hoeveelheid zwerfaval die het veroorzaakt met 20% verminderen. Het zal daarbij niet enkel klanten en werknemers sensibiliseren, maar ook samenwerken met de gemeentes en zelf de buurt opruimen. “McDonald’s heeft in België van meet af aan een beleid gevoerd dat gericht is op duurzame ontwikkeling”, aldus De Brouwer daarover.