Mere opent eerste winkel in Verenigd Koninkrijk

Mere

De Russische discounter Mere heeft zijn eerste vestiging op Britse bodem geopend in het Noord-Engelse Preston. Volgende maand zou België aan de beurt moeten zijn.

 

Lage prijzen, beperkt aanbod

Vorige zaterdag konden de Britten voor het eerst echt kennismaken met de veelbesproken Russische retailer. De keten beweert zo’n 30% goedkoper te zijn dan concurrenten Lidl en Aldi. Het Britse blad Daily Express ging alvast op onderzoek uit en stelde vast dat de prijzen er inderdaad een stuk lager liggen dan bij Aldi - afhankelijk van het product 20% tot zelfs 50%.

 

De aankleding van de winkels is erg rudimentair, waarbij alle producten op palletten liggen. Het aanbod bestaat uit een hele reeks basisproducten, inclusief merkproducten als Pampers, Nescafé en Lenor. Toch kunnen consumenten er niet voor al hun boodschappen terecht: de winkel verkoopt geen vers fruit en groenten en biedt ook geen brood, melk of eieren aan.

 

Daar houden de Britse plannen van de Russische prijsbreker echter niet op: na Preston zouden er in eerste instantie ook plannen zijn voor filialen in Castleford (bij Leeds, ook in Noord-Engeland), Mold (Noord-Wales) en Caldicot (Zuid-Wales). In een verdere fase zouden een hele reeks arme gebieden, zoals de streken rond Manchester, Newcastle en Glasgow, als "interessant" geoormerkt staan.

 

België

Zoals bekend heeft Mere ook Belgische plannen, meer bepaald in Opwijk. Normaal zou de eerste winkel begin september de deuren openen, maar het is uiterst twijfelachtig of die deadline gehaald zal worden.