A-merken bij Colruyt ook goedkoper dan bij Aldi

A-merken bij Colruyt ook goedkoper dan bij Aldi

A-merken bij Colruyt ook goedkoper dan bij Aldi
http://www.shutterstock.com/pic-314760776/stock-photo-skanderborg-denmark-september-6-2015-aldi-logo-on-a-facade-aldi-is-a-leading-global-discount-supermarket-chain-with-over-9-000-stores-in-18-countries.html?src=hCGqlWtkFTLe7ualLKd6KQ-1-27

Colruyt heeft zich altijd sterk gemaakt dat het steevast de laagste prijs biedt, maar sinds kort moet het ook voor A-merken concurreren met een discounter als Aldi. Dat lukt aardig, blijkt uit een steekproef.

“Colruyt is het aan zichzelf verplicht”

Uit een (weliswaar erg beperkte) steekproef van Het Laatste Nieuws blijkt echter dat Colruyt er ook in slaagt om goedkoper te zijn dan Aldi. Die kocht daarvoor veertien producten bij Aldi en Colruyt in het Oost-Vlaamse Lebbeke en constateerde dat de prijs van Colruyt voor elk product lager ligt dan bij Aldi.

 

“Dat ligt in de lijn van de verwachtingen: Colruyt garandeert zijn klanten altijd en overal de laagste prijzen van de streek, zowel voor nationale merken als voor huismerken. Het onderzoekje van Het Laatste Nieuws bevestigt dus enkel dat Colruyt z’n beloftes waarmaakt”, meent Stefan Van Rompaey, hoofdredacteur van RetailDetail Food. “Ook al verschenen een aantal A-merken aan bijzonder scherpe prijzen in de rekken bij Aldi, toch hebben we gezien dat Colruyt meteen de prijzen verlaagde waar dat nodig was.”

 

Dat wil echter niet zeggen dat Aldi niet van plan is om het aantal A-merken in de winkels verder uit te breiden. Belgische winkels moeten op dat vlak ook een inhaalbeweging maken: in Nederland worden er al gemiddeld veertig merkproducten verkocht en in Duitsland zijn er dat zelfs al meer dan honderd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.