Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival

Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival
Foto: Shutterstock

De Colruyt-supermarkt in Dour legt shuttlebussen in tijdens het Dour Festival. Festivalgangers kunnen zo van het campingterrein naar de supermarkt, die tijdens het evenement een heuse festivalwinkel wordt.

 

10.000 festivalgangers per dag bij Colruyt

Tijdens het Dour Festival in juli krijgt de plaatselijke Colruyt-winkel gemiddeld 10.000 festivalgangers per dag over de vloer. Aangezien de camping dit jaar echter iets verder ligt dan gewoonlijk, op vier kilometer van de supermarkt, hebben Colruyt en Dour samen besloten om voor het eerst shuttlebussen in te leggen. Die brengt festivalgangers tijdens de festivalperiode gratis van het kampeerterrein naar de winkel en terug. De Colruyt-supermarkt in Dour wordt gedurende het jaarlijkse evenement ook getransformeerd tot een echte festivalwinkel met een bevoorradingszone.

 

Carlo Di Antonio, Waals Minister van Milieu en Mobiliteit en tevens grondlegger van het festival van Dour, heeft bovendien samen met Colruyt maatregelen getroffen om minder afval te hebben naar aanleiding van het festival.