Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival | RetailDetail

Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival

Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival
Foto: Shutterstock

De Colruyt-supermarkt in Dour legt shuttlebussen in tijdens het Dour Festival. Festivalgangers kunnen zo van het campingterrein naar de supermarkt, die tijdens het evenement een heuse festivalwinkel wordt.

 

10.000 festivalgangers per dag bij Colruyt

Tijdens het Dour Festival in juli krijgt de plaatselijke Colruyt-winkel gemiddeld 10.000 festivalgangers per dag over de vloer. Aangezien de camping dit jaar echter iets verder ligt dan gewoonlijk, op vier kilometer van de supermarkt, hebben Colruyt en Dour samen besloten om voor het eerst shuttlebussen in te leggen. Die brengt festivalgangers tijdens de festivalperiode gratis van het kampeerterrein naar de winkel en terug. De Colruyt-supermarkt in Dour wordt gedurende het jaarlijkse evenement ook getransformeerd tot een echte festivalwinkel met een bevoorradingszone.

 

Carlo Di Antonio, Waals Minister van Milieu en Mobiliteit en tevens grondlegger van het festival van Dour, heeft bovendien samen met Colruyt maatregelen getroffen om minder afval te hebben naar aanleiding van het festival.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.