Met Marc Croonen vertrekt laatste Belg bij Ahold Delhaize

Marc Croonen
Foto Ahold Delhaize

Marc Croonen zal het directiecomité van de fusiegroep Ahold Delhaize verlaten op 1 november. Hij was de voorbije jaren verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

 

“Waardevolle bijdragen”

Dat kondigt het bedrijf vandaag aan in een persbericht. Met Croonen verdwijnt de laatst overgebleven Belg uit het directiecomité van de groep. Eerder dit jaar vertrokken ook de Belgen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire uit de raad van bestuur, waarin nu nog wel twee Belgen zetelen: Jacques de Vaucleroy (een telg van de familie Delhaize) en Proximus-topvrouw Dominique Leroy.

 

CEO Frans Muller is Croonen erkentelijk: "Hij hielp ons vorm te geven aan ons streven om een ​​toonaangevende duurzame retailer te worden door duidelijke en tastbare doelen te stellen om onze vooruitgang te meten. We zijn aanzienlijk verbeterd op de kerngebieden waarvan we weten dat we de grootste impact kunnen maken: meer vitaliteit door gezonder voedsel, minder voedselverspilling en een inclusief bedrijf runnen. Het leiderschap van Marc speelde ook een belangrijke rol bij het opbouwen van ons merk en onze bedrijfsreputatie, het veiliger maken van onze werkplekken en het zorgen voor een soepele transformatie na de fusie. Hij verlaat het bedrijf nu het klaar is voor de volgende fase. We wensen hem het allerbeste in de toekomst."

 

Croonen was bij Delhaize aan de slag sinds mei 2014. Daarvoor was hij actief bij onder andere Danone, AB InBev, Volkswagen en Dexia.