Metro wil Real nu toch aan X+Bricks verkopen

Metro wil Real nu toch aan X+Bricks verkopen
Shutterstock.com

De aanhoudende inspanningen van het consortium rond vastgoedinvesteerder X+Bricks om Metro-dochter Real binnen te halen, lijken zijn vruchten af te werpen. Het Duitse groothandelsconcern heeft bevestigd in exclusieve onderhandelingen te zitten met het consortium en hoopt die tegen eind januari af te ronden.

 

Heftige strijd

Lange tijd zag het er naar uit dat Redos de strijd zou winnen: dat bod zou toestaan dat Metro een belang in Real zou behouden. Inmiddels zijn de onderhandelingen tussen Metro en Redos echter afgesprongen: volgens Reuters zou Daniel Kretinsky, hoofdaandeelhouder van Metro, het bod van Redos te laag hebben gevonden.

 

In de tussentijd gaf X+Bricks de strijd niet op en verhoogde zijn bod afgelopen maand. Volgens de laatste berichtgeving zou de vastgoedinvesteerder 500 miljoen euro betalen voor de operationele activiteiten van Real, de webshop en tachtig winkelpanden. In eerste instantie zou een deel van de 277 winkels de naam Real verderzetten, op termijn zal het merendeel van de filialen echter verkocht worden aan retailers als Edeka, Kaufland, Rewe of Tegut. Metro en X+Bricks zouden de deal tegen eind januari 2020 willen beklinken.

 

Wellicht heeft Kaufland er mee voor gezorgd dat de deal met Redos is afgesprongen. Als exclusieve partner van X-Bricks verbond Kaufland zijn lot aan het consortium, omdat het 140 Real-winkels wil overnemen.