Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

 

"Einde aan onzekerheid"

In januari maakte Carrefour bekend dat het 1233 banen zou schrappen in het kader van een herstructurering. Dat aantal werd later fors ingeperkt, maar er kwam wel een planning waarin 600 werknemers zouden toetreden tot het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT: het vroegere brugpensioen). Daar kwam heel wat protest tegen, omdat het "een verkeerd signaal zou zijn in de huidige arbeidsmarkt". 

 

De distributieketen counterde die kritiek al deels door extra geld uit te trekken voor werknemers die een opleiding zouden willen volgen voor een knelpuntberoep, wat voldoende bleek om Peeters te overtuigen. "Het is belangrijk dat er een einde komt aan de onzekerheid voor de werknemers", liet de minister optekenen in De Standaard. "Het herstructureringsplan kan worden uitgevoerd. Alle werknemers die hun werk verliezen, kunnen rekenen op intensieve begeleiding bij de zoektocht naar een nieuwe job", klinkt het verder. 

Tags: