Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker | RetailDetail

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Südzucker, het grootste suikerconcern van Europa, gaat minstens 100 banen schrappen. Het moederbedrijf van Tiense Suikerraffinaderij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar de EU.

Vrijmaking Europese suikermarkt

Südzucker gaat banen schrappen "wegens de nieuwe Europese wetgeving voor suiker". De suikersector staat voor een grote omwenteling, omdat vanaf 2017 de suikerquota wegvallen. Tot dusver werd de Europese markt strikt gereguleerd rond productiequota, invoertarieven en subsidies.

 

Het zou gaan om een driecijferig jobverlies, liet een woordvoerder van het bedrijf weten: dat betekent dat er minstens 100 banen op de tocht staan. Bij Südzucker werken zowat 18.000 mensen, van wie 8.200 voor de suikertak.

 

Bij de Tiense Suikerraffinaderij, die eigendom is van Südzucker, werden eind vorig jaar al 42 banen geschrapt, waarvan er 30 opgevangen konden worden met brugpensioen. Ook toen schermde de directie met Europa. "We hebben iets sneller gereageerd op de veranderende omstandigheden en hebben ons banenverlies al achter de rug", bevestigt Isabelle Roelandts, woordvoerster van Tiense Suikerraffinaderij. In de fabriek in Tienen werken nu nog een kleine 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.