Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Südzucker, het grootste suikerconcern van Europa, gaat minstens 100 banen schrappen. Het moederbedrijf van Tiense Suikerraffinaderij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar de EU.

Vrijmaking Europese suikermarkt

Südzucker gaat banen schrappen "wegens de nieuwe Europese wetgeving voor suiker". De suikersector staat voor een grote omwenteling, omdat vanaf 2017 de suikerquota wegvallen. Tot dusver werd de Europese markt strikt gereguleerd rond productiequota, invoertarieven en subsidies.

 

Het zou gaan om een driecijferig jobverlies, liet een woordvoerder van het bedrijf weten: dat betekent dat er minstens 100 banen op de tocht staan. Bij Südzucker werken zowat 18.000 mensen, van wie 8.200 voor de suikertak.

 

Bij de Tiense Suikerraffinaderij, die eigendom is van Südzucker, werden eind vorig jaar al 42 banen geschrapt, waarvan er 30 opgevangen konden worden met brugpensioen. Ook toen schermde de directie met Europa. "We hebben iets sneller gereageerd op de veranderende omstandigheden en hebben ons banenverlies al achter de rug", bevestigt Isabelle Roelandts, woordvoerster van Tiense Suikerraffinaderij. In de fabriek in Tienen werken nu nog een kleine 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top