Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker | RetailDetail

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Südzucker, het grootste suikerconcern van Europa, gaat minstens 100 banen schrappen. Het moederbedrijf van Tiense Suikerraffinaderij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar de EU.

Vrijmaking Europese suikermarkt

Südzucker gaat banen schrappen "wegens de nieuwe Europese wetgeving voor suiker". De suikersector staat voor een grote omwenteling, omdat vanaf 2017 de suikerquota wegvallen. Tot dusver werd de Europese markt strikt gereguleerd rond productiequota, invoertarieven en subsidies.

 

Het zou gaan om een driecijferig jobverlies, liet een woordvoerder van het bedrijf weten: dat betekent dat er minstens 100 banen op de tocht staan. Bij Südzucker werken zowat 18.000 mensen, van wie 8.200 voor de suikertak.

 

Bij de Tiense Suikerraffinaderij, die eigendom is van Südzucker, werden eind vorig jaar al 42 banen geschrapt, waarvan er 30 opgevangen konden worden met brugpensioen. Ook toen schermde de directie met Europa. "We hebben iets sneller gereageerd op de veranderende omstandigheden en hebben ons banenverlies al achter de rug", bevestigt Isabelle Roelandts, woordvoerster van Tiense Suikerraffinaderij. In de fabriek in Tienen werken nu nog een kleine 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.