Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker | RetailDetail

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Minstens 100 banen op de tocht bij Südzucker

Südzucker, het grootste suikerconcern van Europa, gaat minstens 100 banen schrappen. Het moederbedrijf van Tiense Suikerraffinaderij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar de EU.

Vrijmaking Europese suikermarkt

Südzucker gaat banen schrappen "wegens de nieuwe Europese wetgeving voor suiker". De suikersector staat voor een grote omwenteling, omdat vanaf 2017 de suikerquota wegvallen. Tot dusver werd de Europese markt strikt gereguleerd rond productiequota, invoertarieven en subsidies.

 

Het zou gaan om een driecijferig jobverlies, liet een woordvoerder van het bedrijf weten: dat betekent dat er minstens 100 banen op de tocht staan. Bij Südzucker werken zowat 18.000 mensen, van wie 8.200 voor de suikertak.

 

Bij de Tiense Suikerraffinaderij, die eigendom is van Südzucker, werden eind vorig jaar al 42 banen geschrapt, waarvan er 30 opgevangen konden worden met brugpensioen. Ook toen schermde de directie met Europa. "We hebben iets sneller gereageerd op de veranderende omstandigheden en hebben ons banenverlies al achter de rug", bevestigt Isabelle Roelandts, woordvoerster van Tiense Suikerraffinaderij. In de fabriek in Tienen werken nu nog een kleine 300 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top