Moederbedrijf Pizza Hut overtreft verwachtingen | RetailDetail

Moederbedrijf Pizza Hut overtreft verwachtingen

Moederbedrijf Pizza Hut overtreft verwachtingen
Shutterstock

Yum Brands, het moederbedrijf achter fastfoodketens als Pizza Hut, KFC en Taco Bell, heeft in het voorbije kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. Dat heeft het met name te danken aan sterke prestaties bij Pizza Hut.

Eindelijk groei bij Pizza Hut

In het derde kwartaal steeg de omzet bij Yum Brands naar 1,44 miljard dollar (1,2 miljard euro), iets beter dan de verwachtingen van 1,39 miljard dollar en een stijging van 3% op vergelijkbare basis. Een jaar eerder werd er wel nog twee keer zoveel omzet gehaald, maar sindsdien heeft het bedrijf zijn Chinese activiteiten losgekoppeld. De nettowinst steeg van 218 miljoen dollar naar 418 miljoen dollar (360 miljoen euro).

 

Die stijging is met name te danken aan de goede prestaties bij Pizza Hut: de drie ketens wisten allemaal te groeien, maar Pizza Hut groeide nu met 1% (op vergelijkbare basis), na vijf kwartalen op rij met een krimp van de omzet. De opmars van Pizza Hut is goed nieuws voor het investeringsplan dat in april werd opgestart en dat in totaal 130 miljoen dollar (110 miljoen euro) moet kosten. Daarbij worden de restaurants verbeterd en stijgen de investeringen in marketing. Daarnaast komen er voor het einde van het jaar nog eens 14.000 nieuwe pizzakoeriers bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top