Moederbedrijf Quorn groeit in moeilijke markt

Moederbedrijf Quorn groeit in moeilijke markt

Marlow Foods, het moederbedrijf van vleesvervanger Quorn, heeft in 2015 de omzet omhoog weten te trekken, ondanks de moeilijke omstandigheden op de markt. De winst daalde daarentegen wel.

Grote groeiplannen

De totale omzet van het bedrijf steeg met 5,2% van 150,3 miljoen pond in 2014 naar 158,1 miljoen pond (185 miljoen euro) in 2015. De winst viel echter terug van 25,2 miljoen pond  naar 17,2 miljoen pond (20 miljoen euro).

 

Marlow Foods is sinds november 2015 in handen van Monde Nissin Corporation, dat grote plannen heeft met Quorn. Zo werden de producten alvast gelanceerd in Spanje, Frankrijk en Italië en is het de bedoeling dat Quorn binnen tien jaar een omzet van een miljard dollar (900 miljoen euro) haalt.

 

Het kan daarbij alvast profiteren van de Brexit, want dankzij de zwakkere positie van de pond ten gevolgen van die beslissing, steeg de export van Quorn in de eerste helft van het jaar al met 15% ten opzichte van een jaar eerder. Bij Quorn vragen ze wel snel duidelijkheid over de toekomstige handelsakkoorden met de Europese Unie. Quorn verwacht dit jaar met 10% te groeien.