Moederbedrijf Thuisbezorgd naar Nederlandse aandelenbeurs

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl en Pizza.be naar Nederlandse beurs

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl en Pizza.be naar Nederlandse beurs

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en Pizza.be, trekt naar de beurs van Amsterdam. Het wil zo 175 miljoen euro ophalen, waarmee het wil investeren in verdere groei.

Groei aandrijven

Takeaway.com zal zowel oude als nieuwe aandelen uitgeven en de aandelen zullen beschikbaar zijn voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Het geld dat het met de verkoop van de aandelen ophaalt, wil het gebruiken om verder te investeren, voornamelijk in het buitenland. Veertig miljoen euro zal gebruikt worden om de autonome groei aan te drijven, terwijl 22,5 miljoen euro ingezet wordt om de aankoop van Just Eat Benelux te bekostigen.

 

“De beursgang zal Takeaway.com aanvullend kapitaal opleveren om onze activiteiten te versterken en onze marketing te bekostigen”, aldus CEO Jitse Groen in het persbericht. De maaltijdbezorger is momenteel actiefin tien Europese landen en is naar eigen zeggen marktleider in Nederland, Duitsland, Polen en Oostenrijk. Vorig jaar verwerkte het 34 miljoen bestellingen, goed voor een waarde van 651 miljoen euro.

 

In Nederland is Thuisbezorgd.nl al winstgevend, maar veel buitenlandse activiteiten zijn dat niet. Takeaway.com wijst daarbij naar de hoge marketingkosten. Dat was ook al de reden voor de verkoop van de Britse activiteiten onlangs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.