Moederbedrijf Thuisbezorgd naar Nederlandse aandelenbeurs

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl en Pizza.be naar Nederlandse beurs

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl en Pizza.be naar Nederlandse beurs

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en Pizza.be, trekt naar de beurs van Amsterdam. Het wil zo 175 miljoen euro ophalen, waarmee het wil investeren in verdere groei.

Groei aandrijven

Takeaway.com zal zowel oude als nieuwe aandelen uitgeven en de aandelen zullen beschikbaar zijn voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Het geld dat het met de verkoop van de aandelen ophaalt, wil het gebruiken om verder te investeren, voornamelijk in het buitenland. Veertig miljoen euro zal gebruikt worden om de autonome groei aan te drijven, terwijl 22,5 miljoen euro ingezet wordt om de aankoop van Just Eat Benelux te bekostigen.

 

“De beursgang zal Takeaway.com aanvullend kapitaal opleveren om onze activiteiten te versterken en onze marketing te bekostigen”, aldus CEO Jitse Groen in het persbericht. De maaltijdbezorger is momenteel actiefin tien Europese landen en is naar eigen zeggen marktleider in Nederland, Duitsland, Polen en Oostenrijk. Vorig jaar verwerkte het 34 miljoen bestellingen, goed voor een waarde van 651 miljoen euro.

 

In Nederland is Thuisbezorgd.nl al winstgevend, maar veel buitenlandse activiteiten zijn dat niet. Takeaway.com wijst daarbij naar de hoge marketingkosten. Dat was ook al de reden voor de verkoop van de Britse activiteiten onlangs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.