Mondelez doet bod op Hershey

Mondelez doet bod op Hershey

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez heeft een bod uitgebracht op chocoladeproducent Hershey. Dat vertellen bronnen dichtbij de zaak. Elk bod moet wel goedgekeurd worden door de Hershey Trust.

Naamswijziging naar Hershey

Die Hershey Trust beschikt slechts over 8,4% van de aandelen van het bedrijf, maar het heeft wel 81% van de stemrechten in handen. In het verleden heeft het andere overnameboden alvast tegengehouden, maar Mondelez zou tot het uiterste willen gaan om tot een deal te komen. Zo heeft het de belofte uitgesproken om de jobs te beschermen, het hoofdkantoor te verhuizen naar Hershey en zelfs de naam van het nieuwe fusiebedrijf zal gewoon Hershey worden. Nochtans heeft Hershey een marktwaarde van 'slechts'  19 miljard euro, terwijl de waarde van Mondelez schommelt rond 62 miljard euro.

 

De fusie van de tweede grote bedrijven kan ook een probleem worden voor de mededingingsautoriteiten. Hershey heeft immers al een marktaandeel van 44% in de Verenigde Staten en ook Mondelez haalt een derde van zijn wereldwijde omzet uit de verkoop van chocolade. 75% van de omzet van Mondelez wordt wel buiten Noord-Amerika gehaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Richemont wil Yoox Net-a-Porter volledig overnemen

22/01/2018

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft een voorstel gedaan om een controlerend aandeel te pakken te krijgen bij online retailer Yoox Net-a-Porter. Het wil zo de eigen online strategie versneld uitrollen.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Back to top