Mondelez doet bod op Hershey | RetailDetail

Mondelez doet bod op Hershey

Mondelez doet bod op Hershey

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez heeft een bod uitgebracht op chocoladeproducent Hershey. Dat vertellen bronnen dichtbij de zaak. Elk bod moet wel goedgekeurd worden door de Hershey Trust.

Naamswijziging naar Hershey

Die Hershey Trust beschikt slechts over 8,4% van de aandelen van het bedrijf, maar het heeft wel 81% van de stemrechten in handen. In het verleden heeft het andere overnameboden alvast tegengehouden, maar Mondelez zou tot het uiterste willen gaan om tot een deal te komen. Zo heeft het de belofte uitgesproken om de jobs te beschermen, het hoofdkantoor te verhuizen naar Hershey en zelfs de naam van het nieuwe fusiebedrijf zal gewoon Hershey worden. Nochtans heeft Hershey een marktwaarde van 'slechts'  19 miljard euro, terwijl de waarde van Mondelez schommelt rond 62 miljard euro.

 

De fusie van de tweede grote bedrijven kan ook een probleem worden voor de mededingingsautoriteiten. Hershey heeft immers al een marktaandeel van 44% in de Verenigde Staten en ook Mondelez haalt een derde van zijn wereldwijde omzet uit de verkoop van chocolade. 75% van de omzet van Mondelez wordt wel buiten Noord-Amerika gehaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Back to top