Mondelez doet bod op Hershey

Mondelez doet bod op Hershey

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez heeft een bod uitgebracht op chocoladeproducent Hershey. Dat vertellen bronnen dichtbij de zaak. Elk bod moet wel goedgekeurd worden door de Hershey Trust.

Naamswijziging naar Hershey

Die Hershey Trust beschikt slechts over 8,4% van de aandelen van het bedrijf, maar het heeft wel 81% van de stemrechten in handen. In het verleden heeft het andere overnameboden alvast tegengehouden, maar Mondelez zou tot het uiterste willen gaan om tot een deal te komen. Zo heeft het de belofte uitgesproken om de jobs te beschermen, het hoofdkantoor te verhuizen naar Hershey en zelfs de naam van het nieuwe fusiebedrijf zal gewoon Hershey worden. Nochtans heeft Hershey een marktwaarde van 'slechts'  19 miljard euro, terwijl de waarde van Mondelez schommelt rond 62 miljard euro.

 

De fusie van de tweede grote bedrijven kan ook een probleem worden voor de mededingingsautoriteiten. Hershey heeft immers al een marktaandeel van 44% in de Verenigde Staten en ook Mondelez haalt een derde van zijn wereldwijde omzet uit de verkoop van chocolade. 75% van de omzet van Mondelez wordt wel buiten Noord-Amerika gehaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Guess dankt sterk kwartaal aan Europa en Azië

22/11/2017

De omzet van het Amerikaanse modemerk Guess is in het derde kwartaal met meer dan 3% gegroeid. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke verkoop in Azië en Europa. Onder de streep was er wel sprake van verlies.

Onlineverkoop FMCG verder in de lift

22/11/2017

Volgens nieuwe cijfers van Kantar Worldpanel groeien online boodschappen met 30%, terwijl de totale markt met slechts 1,3% vooruitgaat. E-commerce heeft nu een aandeel van 4,6% in FMCG. Tegen 2025 zal dat 10% zijn, goed voor 145 miljard euro.

Nestlé denkt aan overname Hain Celestial

22/11/2017

Nestlé zou interesse hebben in een overname van Hain Celestial, een Amerikaanse voedingsbedrijf dat zich richt op de productie van natuurlijke en vegetarische voeding. De waarde van het bedrijf wordt op ongeveer 3,5 miljard euro geschat.

Schotland voert als eerste minimumprijs in voor alcohol

21/11/2017

Schotland heeft een wereldprimeur te pakken, want het mag eindelijk een minimumprijs voor alcohol invoeren. De wet werd in 2012 al goedgekeurd, maar werd sindsdien tegengehouden door de whiskystokers.

Europa keurt bio-hervorming goed, België onthoudt zich

21/11/2017

De Europese Commissie heeft nieuwe regels goedgekeurd om biologische landbouw in Europa te vereenvoudigen. De wetgeving treedt vanaf juli 2020 in werking. Belgische politici konden geen overeenstemming bereiken en daarom onthield ons land zich.

Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een geslaagd testproject in de hypermarkt van Carrefour in Bierges, aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market in eigen beheer vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels.

Back to top