Mondelez maakt alle verpakkingen recycleerbaar

Foto: ThamKC / Shutterstock.com

Mondelez gaat al zijn verpakkingen recycleerbaar maken tegen 2025. De koekjes- en chocoladefabrikant wil partners ook gaan aansporen om die verpakkingen dan ook effectief te verzamelen en te hergebruiken. 

 

65 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal

Mondelez kondigt de ambitie aan om tegen 2025 alleen nog met recycleerbare verpakkingen te werken. Inspelend op de vraag om te verduurzamen, wil de producent van onder meer Oreo, Milka en LU ook minder verpakkingen gaan gebruiken en zorgen voor duurzamer verpakkingsmateriaal. Zo moeten alle verpakkingen van papier al tegen 2020 afkomstig zijn uit duurzame bronnen.

 

Tegen 2020 wil de koekjesproducent wereldwijd 65 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal gebruiken. Om dat mogelijk te maken, worden er alvast ontwerprichtlijnen voor verpakkingsontwikkelaars opgesteld en belooft Mondelez industriële en publiek-private partnerships te ondersteunen “om de noodzakelijke afvalbeheerstructuren uit te bouwen”.

 

Druk om afvalberg te verkleinen

Ondertussen wist Mondelez in Azië, het Midden-Oosten en Afrika ook ruim 1 miljoen kilo golfpapier te besparen voor chocoladeproducten en heeft het in de Verenigde Staten de Oreo-koekjesverpakkingen 23% dunner gemaakt, waardoor er jaarlijks bijna 1,5 miljoen kilo dozen minder nodig zijn.

 

Er is veel druk op producenten en retailers om naar minder en duurzamere verpakkingen over te schakelen. Onder meer in het Verenigd Koninkrijk is een ambitieus plan opgesteld om plasticafval verplicht terug te dringen en ook de Europese Unie legt steeds meer maatregelen op om de afvalberg te verkleinen, onder meer door plastic rietjes en weggooibekers te bannen.