Monoprix parodieert Amazon Go | RetailDetail

Monoprix parodieert Amazon Go

Monoprix parodieert Amazon Go

In een grappige video parodieert Monoprix (onderdeel van de groep Casino) het recente promofilmpje van Amazon Go. De Franse stadswinkelketen promoot zo haar thuisbezorgdienst, die al tien jaar bestaat.  

Levering aan huis

Bij Monoprix kun je al tien jaar lang de winkel verlaten zonder te betalen, betoogt het filmpje dat Monoprix gisteren online zette. “Over ten years ago, we were wondering, what would shopping look like…” zegt de commentaarstem in Engels met een dik aangezet Frans accent. De video volgt helemaal de sfeer en de stijl van de veelbesproken aankondiging die Amazon Go op 5 december publiceerde.

 

In het filmpje toont Monoprix hoe haar service “Livraison à domicile +” werkt: shoppers kunnen hun boodschappen gewoon bij de kassa achterlaten. De retailer brengt ze binnen de twee à drie uur (of op een gekozen tijdstip) aan huis. En dan pas betaal je. De dienst is zelfs gratis voor zwangere vrouwen en personen met een beperkte mobiliteit. Kortom, de winkel zonder wachtrijen bestaat dus al tien jaar, is de boodschap. Maar geniet vooral van de vele grappige verwijzingen naar Amazon Go in deze parodie. 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel.