Morrisons snoeit fors in winkelmanagement

Morrisons snoeit fors in winkelmanagement
Shutterstock.com

Morrisons kondigt een grote herstructurering aan waarbij 3.000 leidinggevende functies zullen verdwijnen. Tegelijkertijd wil de Britse supermarktketen 7.000 nieuwe jobs “op de werkvloer” creëren.

 

Einde afdelingsmanagers

Volgens Reuters zal elke van de bijna 500 vestigingen van Morrisons in het Verenigd Koninkrijk een algemeen winkeldirecteur behouden, maar de jobs van afdelingsmanagers zullen verdwijnen. Hun leidinggevende verantwoordelijkheden zullen overgenomen worden door minder managers met een breder takenpakket.

 

"Hoewel er een korte periode van onzekerheid zal zijn voor sommige managers die getroffen zijn door deze maatregelen, zullen we hen ondersteunen doorheen dit proces en zijn er banen beschikbaar voor iedereen die wil blijven werken bij Morrisons," zei retaildirecteur David Lepley.

 

Betere service bieden

De nieuwe jobs die de supermarkt wil creëren, zijn voornamelijk banen op de werkvloer, zoals winkelmedewerkers, bakkers, beenhouwers en visverkopers. Mensen die hun job verliezen als gevolg van de herstructurering, komen daarvoor ook in aanmerking maar tegen minder goede voorwaarden, schrijft BBC.

 

Volgens Morrisons is de hele reorganisatie nochtans in de eerste plaats bedoeld om de klanten beter te kunnen bedienen en niet zozeer als een besparingsoperatie.

 

De Britse retailer is naar marktaandeel de vierde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf stelt zo’n 97.000 mensen tewerk. Net als de andere ketens van de grote vier (Tesco, Sainsbury’s en Asda) verliest Morrisons marktaandeel aan de discounters Aldi en Lidl en zoekt het bedrijf naar manieren om zowel efficiënter te worden als kosten te besparen.