Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde | RetailDetail

Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde

Multinationals werken samen voor label rond voedingswaarde

Zes grote multinationals, waaronder Coca-Cola, Mars en Mondelez, werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw label dat consumenten moet informeren over de voedingswaarde van hun producten.

 

Kleinere porties

Naast de drie eerder genoemde bedrijven, werken ook Nestlé, PepsiCo en Unilever mee aan het project. Het doel is om consumenten bewuster te maken van hun voeding, in een poging ze een meer gebalanceerd dieet te laten nuttigen en zo onder andere de problemen rond obesitas aan te pakken.

 

De bedoeling is om een label te creëren dat geldig is voor heel Europa en volledig in lijn is met de regulering in de Europese Unie. Daarbij wordt gedacht aan het gebruik van verschillende kleuren om de voedingswaarde van een product aan te duiden.

 

Naast de lancering van de kleurencode willen de zes bedrijven de consument ook aanzetten tot het nuttigen van kleinere porties. Het zal daarvoor samenwerken met andere spelers in de voedingsindustrie, ngo’s en de Europese Commissie om zo tot een geloofwaardige oplossing te komen.

 

Duidelijke informatie

“Consumenten over de hele wereld hebben ons verteld dat ze duidelijke en toegankelijke informatie willen over wat ze drinken”, zegt Dan Sayre, woordvoerder van Coca-Cola Europa. “Door het verbeteren van het huidige label in Europa met kleurcodes, geven we mensen de duidelijkste informatie over onze dranken.”

 

“We geloven dat door samen te werken en een eenvormige Europese aanpak te gebruiken, dat we zo ons doel kunnen bereiken om een robuust labelsysteem te vormen dat consumenten helpt om gebalanceerde en bewuste keuzes te maken”, voegt Hubert Weber, President MEU van Mondelez International, daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.