mymuesli opent kerstpop-opwinkel in Amsterdam | RetailDetail

mymuesli opent kerstpop-upwinkel in Amsterdam

mymuesli opent kerstpop-upwinkel in Amsterdam

De Duitse muesliwebshop mymuesli opent op 6 december in de Gerard Doustraat in Amsterdam een pop-upwinkel in kerstsfeer. Na opening van de eerste Nederlandse winkel in Utrecht is dit  een proeftuin om de verwachtingen van de Nederlandse consument te toetsen.

Assortiment in kerstsfeer

De Amsterdamse pop-upwinkel voert een assortiment mueslisoorten, havermout en geschenkideeën in kerstsfeer. Niet toevallig sluit de winkel op 24 december definitief de deuren.

 

Mymuesli startte enkele weken geleden zijn eerste Nederlandse winkel in de Utrechtse binnenstad. Met het assortiment – met daarin onder meer een Holland-muesli in een koker met Hollands design – richt het muesliconcept zich op de Nederlandse consument. “We hebben hoge verwachtingen van de Nederlandse markt”, vertelt Patrick Huber, verantwoordelijk voor de internationale groei van het bedrijf. “Mymuesli is nu zes jaar online actief in Nederland en we gaan hier verder verbreden naar een multichannel strategie”.

 

Grote plannen voor 2017

Huber ziet in Nederland talrijke andere locaties die in aanmerking komen voor opening van een fysieke winkel. “We hebben voor 2017 plannen voor vestigingen in Den Haag, Den Bosch en Eindhoven. Een verdere uitrol zal geleidelijk plaatsvinden. We laten bestaande locaties eerst rijpen en verzamelen de ervaringen van consumenten voordat we verder gaan”, voorziet hij.

 

Ook supermarkten zijn een aantrekkelijk kanaal: “Vanwege de enorme schaalgrootte is er een direct bereik van veel nieuwe klanten. Omdat wij echter als bedrijf uit een online bereik komen, meten en ondernemen we in eigen beheer. Denk aan het  aanpassen van productfolio, assortiment en prijs. In foodretail daarentegen zijn we aan afspraken gebonden”, zo stelt Huber. Toch blijft in de toekomst een stap naar foodretail een optie, al dan niet als shop in shopconcept, maar “Voorlopig ligt onze focus op optimalisatie van onze producten, winkels en online assortiment”.

 

Openingen in Europa

In Belgie heeft het muesliconcept inmiddels de eerste ervaringen met de online consument verzameld. “De mueslimarkt in Belgie is goed ontwikkeld. Belgische klanten staan open voor nieuwe producten, zo blijkt. Mogelijk gaan hier ook in 2017 de eerste winkels open”, aldus Huber.


Hij kijkt ook elders in Europa naar nieuwe locaties voor mymuesli: “In Duitsland tellen we nu veertig winkels, waaronder drie in Hamburg en München, en we gaan openen in Leipzig, Lubeck en ook in kleinere steden zoals Erlangen en Geislingen. In Duitsland meer locaties starten zien we echter niet als mogelijkheid om ons als premiummerk te blijven onderscheiden in de markt”.

 

Mymuesli telt in Oostenrijk tien winkels, waarvan drie in Wenen, en zes in Zwitserland. De muesliformule, die in 2007 in het Zuid-Duitse Passau werd opgericht, verkoopt online muesliproducten in ruim tien landen. Er zijn bovendien in totaal zestig winkels in diverse steden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en nu dus ook in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.