Nafi Thiam nieuw gezicht van Alpro | RetailDetail

Nafi Thiam nieuw gezicht van Alpro

Nafi Thiam nieuw gezicht van Alpro
Shutterstock

Olympisch en wereldkampioen zevenkamp Nafi Thiam is voortaan het gezicht van sojaproducent Alpro. De link tussen een topsportster en gezonde voeding is snel gemaakt, en bovendien was Thiam al langer fan van het merk.

 

Drie jaar ambassadeur

Thiam wordt de komende drie jaar ambassadeur van het merk en debuteerde met de lancering van de ‘ontbijtgids’, een kookboek dat samen met de atlete werd samengesteld en waarin het belang van het ontbijt wordt onderstreept. “Ik was al erg lang fan van het merk, en toen ik benaderd werd door het bedrijf voelde het meteen goed,” zegt Thiam aan HLN. “Veel mensen hebben het vooroordeel dat je uit plantaardige voeding niet voldoende energie krijgt, maar ik denk dat ik het levende bewijs ben dat het tegendeel waar is.” 

 

“Het sportieve is voor ons eigenlijk niet het belangrijkste”, zegt countrydirector Steve Gelders volgens De Tijd. “Nafi is natuurlijk bekend via haar sport. Maar het is de manier waarop ze naast die sport naar buiten treedt, die ons heeft overtuigd. Hoe ze zich als persoon ontplooit.” Thiam heeft daarnaast het voordeel dat ze in beide landsdelen bekend en geliefd is en dat ze ook buiten België een bijzonder grote naam is geworden.

 

Voorlopig focust de samenwerking wel enkel op thuismarkt België, maar het is zeker niet onmogelijk dat Thiam binnenkort ook in het buitenland wordt ingezet als het boegbeeld van de plantaardige voeding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top