Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl
Lidl

Vakbond LBC-NVK dient een nationale stakingsaanzegging in, nadat het sociaal overleg met supermarktketen Lidl "niets opleverde". Vorige week bleef de nieuwe Lidl in Oostkamp al dicht na onvrede over de hoge werkdruk en het ontslag van een werknemer.

 

Staking breidt mogelijk uit

De staking die vakbond LBC-NVK vorige week op touw zette aan de Lidl van Oostkamp krijgt mogelijk een staartje: LBC-NVK is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg met de Lidl-directie gisteren en dient alvast een nationale stakingsaanzegging in. "Het management had wel oren naar onze verzuchtingen over de hoge werkdruk, maar kwam niet met concrete oplossingen," zo stelt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens, die met een nationale staking de druk op de onderhandelingen hoog wil houden.

 

Aanleiding voor het sociaal conflict bij Lidl is het ontslag van een werknemer die de "hoge werkdruk niet aankon", aldus Lippens: "De directie voert een schrikbewind en dreigt met ontslag als het personeel niet voldoet." Lidl toonde zich bereid tot overleg na de staking in Oostkamp en blijft ook na de onderhandelingen gisteren openstaan voor verder overleg. 

 

De stakingsaanzegging komt er voorlopig enkel in naam van vakbond LBC-NVK, maar als ook de Waalse vakbondsafdeling en de andere bonden zich bij het initiatief aansluiten, dreigt er de komende dagen een nationale staking bij Lidl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.