Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl
Lidl

Vakbond LBC-NVK dient een nationale stakingsaanzegging in, nadat het sociaal overleg met supermarktketen Lidl "niets opleverde". Vorige week bleef de nieuwe Lidl in Oostkamp al dicht na onvrede over de hoge werkdruk en het ontslag van een werknemer.

 

Staking breidt mogelijk uit

De staking die vakbond LBC-NVK vorige week op touw zette aan de Lidl van Oostkamp krijgt mogelijk een staartje: LBC-NVK is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg met de Lidl-directie gisteren en dient alvast een nationale stakingsaanzegging in. "Het management had wel oren naar onze verzuchtingen over de hoge werkdruk, maar kwam niet met concrete oplossingen," zo stelt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens, die met een nationale staking de druk op de onderhandelingen hoog wil houden.

 

Aanleiding voor het sociaal conflict bij Lidl is het ontslag van een werknemer die de "hoge werkdruk niet aankon", aldus Lippens: "De directie voert een schrikbewind en dreigt met ontslag als het personeel niet voldoet." Lidl toonde zich bereid tot overleg na de staking in Oostkamp en blijft ook na de onderhandelingen gisteren openstaan voor verder overleg. 

 

De stakingsaanzegging komt er voorlopig enkel in naam van vakbond LBC-NVK, maar als ook de Waalse vakbondsafdeling en de andere bonden zich bij het initiatief aansluiten, dreigt er de komende dagen een nationale staking bij Lidl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.