Nationale staking dreigt bij Lidl

Nationale staking dreigt bij Lidl
Lidl

Vakbond LBC-NVK dient een nationale stakingsaanzegging in, nadat het sociaal overleg met supermarktketen Lidl "niets opleverde". Vorige week bleef de nieuwe Lidl in Oostkamp al dicht na onvrede over de hoge werkdruk en het ontslag van een werknemer.

 

Staking breidt mogelijk uit

De staking die vakbond LBC-NVK vorige week op touw zette aan de Lidl van Oostkamp krijgt mogelijk een staartje: LBC-NVK is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg met de Lidl-directie gisteren en dient alvast een nationale stakingsaanzegging in. "Het management had wel oren naar onze verzuchtingen over de hoge werkdruk, maar kwam niet met concrete oplossingen," zo stelt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens, die met een nationale staking de druk op de onderhandelingen hoog wil houden.

 

Aanleiding voor het sociaal conflict bij Lidl is het ontslag van een werknemer die de "hoge werkdruk niet aankon", aldus Lippens: "De directie voert een schrikbewind en dreigt met ontslag als het personeel niet voldoet." Lidl toonde zich bereid tot overleg na de staking in Oostkamp en blijft ook na de onderhandelingen gisteren openstaan voor verder overleg. 

 

De stakingsaanzegging komt er voorlopig enkel in naam van vakbond LBC-NVK, maar als ook de Waalse vakbondsafdeling en de andere bonden zich bij het initiatief aansluiten, dreigt er de komende dagen een nationale staking bij Lidl.

Tags: