Nederland krijgt meer foodhallen

Nederland krijgt meer foodhallen

Het aantal foodhallen In Nederland zal de komende jaren verder toenemen: in de 21 grootste steden staan er zulke overdekte markten gepland, te beginnen met Market 33 in Amsterdam en een hal in Eindhoven.

Openen na lang leeg staan

Het rapport Foodhallen in beeld van Van Spronsen & Partners horeca-advies noemt de Foodhallen in Amsterdam een van de locaties van het eerste uur waar een overdekte versmarkt begon. In Deventer opende Fooddock ruim anderhalf jaar geleden met tien restaurants in een voormalige graansilo op het Havenkwartier in Deventer.

 

Daarnaast is er ook Amicitia Food Village dat vorig jaar in Amersfoort opende (en dit jaar wordt aangevuld met de 1100 m² grote Amicitia Shop Village). Al deze foodhallen zijn gevestigd in gebouwen die lang hebben leeg gestaan.


"Steeds richten op doelgroep"

Foodhallen die geen duidelijke uitstraling hebben die aansluit bij de doelgroep gaan een moeilijke toekomst tegemoet, stelt het onderzoek. Tijdig bijsturen is noodzaak wanneer een concept niet meer in trek is bij de doelgroep, die vanwege het nog recente succes van de foodhal bestaat uit trendy bezoekers van 25 jaar en ouder. Zij gaan door hun loyaliteit het succes van de foodhal op de langere termijn bepalen.

 

Foodhallen zullen in de komende jaren te maken krijgen met meer concurrentie, met name in de zomer. Dan zijn de foodfestivals populair en hier zullen ook steeds meer foodtrucks aanwezig zijn. Zij vormen de belangrijkste concurrent van de foodhal, omdat deze rijdende foodconcepten hetzelfde productaanbod hebben en zich richten op dezelfde doelgroep.

 

Foodtrucks zullen bovendien steeds meer het hele jaar actief zijn op onder meer overdekte foodtruckfestivals. Dergelijke festivals zullen de komende jaren naar verwachting steeds vaker worden georganiseerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top