Nederland wil koploper worden in duurzame voeding | RetailDetail

Nederland wil koploper worden in duurzame voeding

Nederland wil koploper worden in duurzame voeding

Nederland wil over vijf tot tien jaar wereldwijd koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Dat schrijven staatssecretaris van Economische Zaken Van Dame en minister van Volksgezondheid Schippers in een brief rond de Voedselagenda.

Investeren in innovaties

In de brief geven ze een overzicht van de afspraken die het afgelopen jaar al gemaakt zijn rond een veiliger, gezonder en duurzamer voedselsysteem. Daarnaast wordt ook aangegeven welke stappen de komende jaren moeten gezet worden om op dat vlak wereldwijd koploper te worden.

 

Zo moet er geïnvesteerd worden in innovaties die moeten leiden tot een gezonder voedselaanbod met minder zout, minder verzadigd vet en minder calorieën. Ook moeten jongeren in de toekomst aangezet worden om meer groenten en fruit te eten en moet gezonde voeding een grotere rol krijgen in de zorg. Bij de productie van voeding wordt dan weer ingezet op een landbouw en een levensmiddelenindustrie die is gebaseerd op duurzame grondstoffen en een gezonde bodem en die rekening houdt met klimaat, dierenwelzijn en biodiversiteit.

 

Om de Voedselagenda te ondersteunen zal er vanaf 2017 elk jaar 20 miljoen euro vrijgemaakt worden voor de ondersteuning van innovaties vanuit bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groenteproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.