Nederlandse chocolademerken Droste en Verkade werken aan comeback | RetailDetail

Nederlandse chocolademerken Droste en Verkade werken aan comeback

Nederlandse chocolademerken Droste en Verkade werken aan comeback
Shutterstock

Met Droste en Verkade werken twee klassieke Nederlandse chocolademerken hard aan een comeback, na een periode waarin ze door slecht management en de opkomst van andere merken in de verdrukking zijn geraakt.

Weinig investeringen

 De producten van zowel Droste als Verkade zijn de voorbije jaren bijna volledig verdwenen uit de supermarkt. Ze zijn daarbij vervangen door de producten van internationale spelers als Milka en Ferrero, maar met Tony’s Chocolonely en de huismerken is er ook lokaal heel wat concurrentie bijgekomen. In combinatie met minder investeringen zijn de merken zo naar de achtergrond verdwenen.

 

Droste en Verkade zijn immers in handen gekomen van bedrijven die vooral hebben gesnoeid in de investeringen en in het aanbod. Droste is daarbij in handen van het Zwitserse Hosta, terwijl Verkade tot 2015 onderdeel was van United Biscuits. Omdat de investeringen op een laag pitje stonden, was er ook amper vernieuwing bij de merken, terwijl een bedrijf als Tony’s Chocolonely net de ene nieuwe smaak na de andere op de markt bracht. Zelfs een huismerk als Delicata van Albert Heijn ging daar gedeeltelijk in mee.

 

Comeback

Sinds kort zijn beide merken echter bezig aan projecten waarmee ze terug hun plekje op de markt terug willen innemen. Zo heeft Droste de marketing en verkoop teruggebracht naar de chocoladefabriek in Vaassen en wordt er gewerkt aan nieuwe smaken. “Niet meteen vijgen, maar wel bijvoorbeeld witte chocolade met koffiesmaak”, zegt Menno van den Bosch aan het FD.

 

Verkade is sinds twee jaar dan weer in handen van het Turkse Yildiz, dat al zijn snoepmerken heeft ondergebracht in het aparte bedrijf Pladis. “Dat wordt als een startup geleid en dat betekent investeren in groei en innovatie”, zegt Koen Regout, directeur bij Verkade. Ook onderdeel van Pladis is het Belgische Godiva, dat als chocolademerk aan een immense groei bezig is. Volgens Regout is er in de afgelopen acht maanden al meer vernieuwd dan in de voorbije acht jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top