Nestlé’s Incredible Burger is nu “Sensational”

Garden Gourmet Sensational Burger op de barbecue
Foto: Nestlé

Nu Nestlé zijn “net echte” vegetarische hamburger niet meer Incredible mag noemen, verandert de naam in “Sensational”. De burger zou ook een vernieuwd receptuur hebben.

 

Nieuwe naam na rechtszaak

Dat Nestlé wil rivaliseren met het populaire Amerikaanse Impossible Burger met een eigen vegetarische hamburger die bijna niet van rundsvlees te onderscheiden valt, is een zaak. Maar dat die hamburger dan ook nog eens door het leven ging als “Incredible Burger”, ging de Amerikanen te ver. Na een rechtszaak heeft Nestlé een verbod gekregen om de te sterk gelijkende naam nog langer te gebruiken, voor het toch al gelijksoortige product.


De burger verandert daarom nu van naam en wordt tot – het niet zo gek verschillende – “Garden Gourmet Sensational Burger” omgedoopt. “De nieuwe Garden Gourmet 'Sensational' naam roept de zintuigen op die worden geprikkeld door onze hamburger: de zichtbare transformatie en het aroma bij het koken, het geluid van het sissen in de pan of op de grill, de geweldige smaak en textuur”, legt Wayne England, hoofd van Nestlé’s voedselafdeling, uit. Over de wettelijke verplichting rept hij met geen woord.


Het is de tweede upgrade van de Garden Gourmet-burger in iets meer dan een jaar na de lancering, klinkt het nog. Zo zou ook het recept zijn aangepast, en vallen verdere verbeteringen en innovaties in het plantaardige assortiment van Nestlé later dit jaar te verwachten. Ook andere producten van Garden Gourmet, zoals vegetarische worst en gehakt, zullen de naam “Sensational” krijgen.