Nestlé ambitieus met lancering zuivelvervanger van de derde generatie

Nestlé

Voedingsgigant Nestlé lanceert Wunda, een nieuwe type plantaardige drank als alternatief voor melk in alle mogelijke toepassingen. Nederland, Frankrijk en Portugal krijgen de primeur, de rest van Europa volgt snel.

 

‘Episch in alles’

Wunda, een nieuw drankje op basis van gele erwtenproteïne, is 'episch is in alles' waar je anders melk voor zou gebruiken, zegt Nestlé. De multinational ziet steeds meer mensen grijpen naar alternatieven voor melk bij hun dagelijkse ontbijtgranen, latte, desserts, gebak of gerechten, maar het is erg moeilijk om één plantaardig melkalternatief te vinden voor elk gebruik. De meeste melkalternatieven op basis van granen, noten of erwten hebben namelijk een specifieke smaak, bevatten weinig eiwitten, of mengen of schuimen niet goed in warme dranken. Dit betekent dat consumenten twee of drie plantaardige opties nodig heeft voor verschillende toepassingen.
 

Met Wunda komt daar verandering in: je kan het puur drinken, over cornflakes gieten, in warme dranken gebruiken, opschuimen voor cappuccino, ermee koken en nog veel meer. Het drankje bevat veel vezels maar weinig suiker en vet, is verrijkt met calcium en is een bron van vitamine D, B2 en B12. Alle producten dragen de Nutri-Score A. Erwten zijn bovendien een van de meest milieuvriendelijke bronnen van plantaardig eiwit: mede daardoor is Wunda ook koolstofneutraal. Het product komt in drie smaken: natuurlijk, ongezoet en chocolade. Nestlé brengt het nieuwe merk eerst in Frankrijk, Nederland en Portugal op de markt, daarna volgt een uitrol naar andere Europese landen.

 

Ideaal alternatief

Het potentieel is volgens Nestlé groot: nu al kopen vier op tien Europese shoppers wel eens zuivelalternatieven. Met z’n ervaring in zowel traditionele zuivel als in plantaardige voeding, wil Nestlé het voortouw nemen in die consumptieverschuiving.
 

Stefan Palzer, Nestlé Chief Technology Officer: "Deze echt veelzijdige, heerlijke drank op basis van erwten is een uitstekende bron van eiwitten en vezels. De heerlijke neutrale smaak, de mogelijkheid om het voor verschillende toepassingen te gebruiken en het feit dat het koolstofneutraal is, maken het een ideaal plantaardig alternatief voor melk. Onze jonge intrapreneurs hebben dit geweldige product gecreëerd op basis van hun eigen consumentenbehoeften door gebruik te maken van onze jarenlange expertise in plantaardige eiwitten en zuivel."