Nestlé breidt aanbod op Alibaba uit | RetailDetail

Nestlé breidt aanbod op Alibaba uit

Nestlé breidt aanbod op Alibaba uit

De Zwitserse voedingsproducent Nestlé wil zijn online verkoop in China aanzwengelen en gaat daarom zijn aanbod bij Alibaba gevoelig uitbreiden. Nestlé verwacht dan ook dat de online verkoop in China flink zal groeien de komende jaren.

 

Inhaalbeweging

Volgens Wan Ling Martello, directeur Azië en Afrika bij Nestlé, zal de e-commerce in China tegen 2018 groter zijn dan die van de Verenigde Staten en Europa samen. Daarom gaat het nu alvast 67 nieuwe producten verkopen via Tmall, het online verkoopplatform van Alibaba.

 

Voor Nestlé is het ook nodig op te investeren in de online verkoop in China, want de voorbije jaren was de omzetgroei in het land stevig vertraagd. Nestlé was daarbij te traag met het implementeren van nieuwe trends. Zo koopt de Chinese consument sinds enkele jaren veel meer online en wordt er ook gezonder gegeten.

 

“We moeten ervoor zorgen dat in de behoeften van de consumenten in deze markt sneller wordt voorzien dan in andere markten” aldus Reinhold Jakobi, Nestlé-directeur voeding en dranken in Groter-China, volgens het FD. “De afgelopen twee jaar zijn we bezig geweest een achterstand in te halen.”

 

Vorig jaar groeide Nestlé in Groter-China met 6 procent naar 7,1 miljard Zwitserse frank (6,4 miljard euro), terwijl de online omzet in het land verdubbelde. Wereldwijd is e-commerce goed voor 3,9 procent van de totale omzet van Nestlé.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.