Nestlé doet Amerikaanse chocolade van de hand | RetailDetail

Nestlé doet Amerikaanse chocolade van de hand

Nestlé doet Amerikaanse chocolade van de hand
Foto: digitalreflections / Shutterstock.com

Nestlé wil van zijn snoepgoedafdeling in de Verenigde Staten af. Het slaagt er niet in zijn concurrentiele positie op de markt te verbeteren en hoopt tot 3 miljard dollar op te strijken.

 

Nummer twee getipt als koper

Al in juni liet het Zwitserse voedingsconcern Nestlé weten dat het de strategische opties bekeek voor de chocolade- en snoepwaren in de Verenigde Staten. Die afdeling is vandaag goed voor zo’n 800 miljoen euro aan omzet, maar blijft er op de vierde plaats steken: Nestlé moet in de VS Mars, Hershey en Mondelez laten voorgaan. 

 

Omdat het er niet in slaagt zijn concurrentiele positie te verbeteren, heeft het Zwitserse bedrijf nu beslist om de Amerikaanse activiteiten binnen de drie maand te verkopen. Nestlé verwacht één tot drie miljard dollar te kunnen krijgen voor zijn Amerikaans chocoladesnoepgoed, waaronder de merken Butterfinger en BabyRuth.

 

In een persreactie hint een woordvoerder dat het verkoopproces al aan de gang is en dat er een potentiele koper is gevonden. Nieuwsdienst Bloomberg vermoedt dat het om Hershey gaat, nadat de groep achter onder meer Rolo en Reese’s eerder deze week ook al de overname van popcornmerk Amplify bekendmaakte. 

 

Steeds meer snoepfabrikanten bewegen zich in de richting van gezondere of hartige snacks, nu ook in de Verenigde Staten consumenten sterker op zoek gaan naar gezonde voeding. Nestlé beweert echter dat de verkoop daar niets mee te maken heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.