Nestlé doet Amerikaanse chocolade van de hand | RetailDetail

Nestlé doet Amerikaanse chocolade van de hand

Nestlé doet Amerikaanse chocolade van de hand
Foto: digitalreflections / Shutterstock.com

Nestlé wil van zijn snoepgoedafdeling in de Verenigde Staten af. Het slaagt er niet in zijn concurrentiele positie op de markt te verbeteren en hoopt tot 3 miljard dollar op te strijken.

 

Nummer twee getipt als koper

Al in juni liet het Zwitserse voedingsconcern Nestlé weten dat het de strategische opties bekeek voor de chocolade- en snoepwaren in de Verenigde Staten. Die afdeling is vandaag goed voor zo’n 800 miljoen euro aan omzet, maar blijft er op de vierde plaats steken: Nestlé moet in de VS Mars, Hershey en Mondelez laten voorgaan. 

 

Omdat het er niet in slaagt zijn concurrentiele positie te verbeteren, heeft het Zwitserse bedrijf nu beslist om de Amerikaanse activiteiten binnen de drie maand te verkopen. Nestlé verwacht één tot drie miljard dollar te kunnen krijgen voor zijn Amerikaans chocoladesnoepgoed, waaronder de merken Butterfinger en BabyRuth.

 

In een persreactie hint een woordvoerder dat het verkoopproces al aan de gang is en dat er een potentiele koper is gevonden. Nieuwsdienst Bloomberg vermoedt dat het om Hershey gaat, nadat de groep achter onder meer Rolo en Reese’s eerder deze week ook al de overname van popcornmerk Amplify bekendmaakte. 

 

Steeds meer snoepfabrikanten bewegen zich in de richting van gezondere of hartige snacks, nu ook in de Verenigde Staten consumenten sterker op zoek gaan naar gezonde voeding. Nestlé beweert echter dat de verkoop daar niets mee te maken heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top