Nestlé doet groeimarkten uit de doeken | RetailDetail

Nestlé doet groeimarkten uit de doeken

Nestlé doet groeimarkten uit de doeken
Shutterstock

Voedingsbedrijf Nestlé heeft op bijeenkomst van investeerders in Londen uit de doeken gedaan waar het de komende jaren zijn groei wil halen. Dankzij de focus op zes punten wil het tegen 2020 terug meer dan 5% groei halen.

Natuurlijk en biologisch

Die nieuwe strategie komt er nadat de organische groei van Nestlé in 2016 daalde naar 3,2%, de laagste groei in meer dan twintig jaar. Het Zwitserse bedrijf mikte jaren op een groei van minstens 5% en tegen 2020 wil het die doelstelling terug behalen.

 

Het eerste punt waar Nestlé meer de focus op wil leggen is natuurlijke voeding. Daarbij wil het een nieuwe generatie producten aanbieden op basis van natuurlijke ingrediënten, die eenvoudig kunnen getraceerd worden naar hun bron. Daarbij moeten ook de grote merken van Nestlé die strategie volgen.

 

Nauw aansluitend bij die natuurlijke voeding, is de focus op bioproducten: die markt groeit binnen Nestlé momenteel met 13% per jaar, fors meer dan het marktgemiddelde van 4%. Om daar van te profiteren worden er steeds meer producten met een biolabel toegevoegd aan de grote merken.

 

Glutenvrij, suikervrij en rijk aan proteïnen

Nestlé wil ook meer gebruik maken van de trend waarbij glutenvrije en lactosevrije producten in opmars zijn. Vooral op vlak van glutenvrije voeding ziet Nestlé nog veel mogelijkheden om aan de haal te gaan met marktaandeel van spelers die vrijwel enkel focussen op glutenvrije voeding. Nestlé zet daarom sterk in op smaaktesten, om aan te tonen dat hun glutenvrije producten evengoed smaken als traditionele voeding.

 

Net als de meeste andere voedingsproducenten wil Nestlé ook de hoeveelheid suiker in zijn voeding verder verminderen. Omdat veel consumenten geen fan zijn van artificiële suikers, zegt Nestlé een nieuwe soort suiker te hebben ontwikkeld. Die moet dezelfde smaak geven met tot 30% minder suiker. Daarnaast worden er ook producten gelanceerd die minder zoet zijn.

 

Langs de andere kant wil Nestlé net meer producten met toegevoegde proteïnen op de markt brengen. Die producten zijn niet langer enkel voor de echte fitnessfanaten, maar worden ook steeds meer door de gewone consument gebruikt.

 

Tot slot wil Nestlé met een groter assortiment plantaardige voeding mikken op de steeds groter wordende groep van flexitariërs, vegetariërs en veganisten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top