Nestlé doet groeimarkten uit de doeken | RetailDetail

Nestlé doet groeimarkten uit de doeken

Nestlé doet groeimarkten uit de doeken
Shutterstock

Voedingsbedrijf Nestlé heeft op bijeenkomst van investeerders in Londen uit de doeken gedaan waar het de komende jaren zijn groei wil halen. Dankzij de focus op zes punten wil het tegen 2020 terug meer dan 5% groei halen.

Natuurlijk en biologisch

Die nieuwe strategie komt er nadat de organische groei van Nestlé in 2016 daalde naar 3,2%, de laagste groei in meer dan twintig jaar. Het Zwitserse bedrijf mikte jaren op een groei van minstens 5% en tegen 2020 wil het die doelstelling terug behalen.

 

Het eerste punt waar Nestlé meer de focus op wil leggen is natuurlijke voeding. Daarbij wil het een nieuwe generatie producten aanbieden op basis van natuurlijke ingrediënten, die eenvoudig kunnen getraceerd worden naar hun bron. Daarbij moeten ook de grote merken van Nestlé die strategie volgen.

 

Nauw aansluitend bij die natuurlijke voeding, is de focus op bioproducten: die markt groeit binnen Nestlé momenteel met 13% per jaar, fors meer dan het marktgemiddelde van 4%. Om daar van te profiteren worden er steeds meer producten met een biolabel toegevoegd aan de grote merken.

 

Glutenvrij, suikervrij en rijk aan proteïnen

Nestlé wil ook meer gebruik maken van de trend waarbij glutenvrije en lactosevrije producten in opmars zijn. Vooral op vlak van glutenvrije voeding ziet Nestlé nog veel mogelijkheden om aan de haal te gaan met marktaandeel van spelers die vrijwel enkel focussen op glutenvrije voeding. Nestlé zet daarom sterk in op smaaktesten, om aan te tonen dat hun glutenvrije producten evengoed smaken als traditionele voeding.

 

Net als de meeste andere voedingsproducenten wil Nestlé ook de hoeveelheid suiker in zijn voeding verder verminderen. Omdat veel consumenten geen fan zijn van artificiële suikers, zegt Nestlé een nieuwe soort suiker te hebben ontwikkeld. Die moet dezelfde smaak geven met tot 30% minder suiker. Daarnaast worden er ook producten gelanceerd die minder zoet zijn.

 

Langs de andere kant wil Nestlé net meer producten met toegevoegde proteïnen op de markt brengen. Die producten zijn niet langer enkel voor de echte fitnessfanaten, maar worden ook steeds meer door de gewone consument gebruikt.

 

Tot slot wil Nestlé met een groter assortiment plantaardige voeding mikken op de steeds groter wordende groep van flexitariërs, vegetariërs en veganisten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.