Nestlé doet groeimarkten uit de doeken

Nestlé doet groeimarkten uit de doeken

Voedingsbedrijf Nestlé heeft op bijeenkomst van investeerders in Londen uit de doeken gedaan waar het de komende jaren zijn groei wil halen. Dankzij de focus op zes punten wil het tegen 2020 terug meer dan 5% groei halen.

Natuurlijk en biologisch

Die nieuwe strategie komt er nadat de organische groei van Nestlé in 2016 daalde naar 3,2%, de laagste groei in meer dan twintig jaar. Het Zwitserse bedrijf mikte jaren op een groei van minstens 5% en tegen 2020 wil het die doelstelling terug behalen.

 

Het eerste punt waar Nestlé meer de focus op wil leggen is natuurlijke voeding. Daarbij wil het een nieuwe generatie producten aanbieden op basis van natuurlijke ingrediënten, die eenvoudig kunnen getraceerd worden naar hun bron. Daarbij moeten ook de grote merken van Nestlé die strategie volgen.

 

Nauw aansluitend bij die natuurlijke voeding, is de focus op bioproducten: die markt groeit binnen Nestlé momenteel met 13% per jaar, fors meer dan het marktgemiddelde van 4%. Om daar van te profiteren worden er steeds meer producten met een biolabel toegevoegd aan de grote merken.

 

Glutenvrij, suikervrij en rijk aan proteïnen

Nestlé wil ook meer gebruik maken van de trend waarbij glutenvrije en lactosevrije producten in opmars zijn. Vooral op vlak van glutenvrije voeding ziet Nestlé nog veel mogelijkheden om aan de haal te gaan met marktaandeel van spelers die vrijwel enkel focussen op glutenvrije voeding. Nestlé zet daarom sterk in op smaaktesten, om aan te tonen dat hun glutenvrije producten evengoed smaken als traditionele voeding.

 

Net als de meeste andere voedingsproducenten wil Nestlé ook de hoeveelheid suiker in zijn voeding verder verminderen. Omdat veel consumenten geen fan zijn van artificiële suikers, zegt Nestlé een nieuwe soort suiker te hebben ontwikkeld. Die moet dezelfde smaak geven met tot 30% minder suiker. Daarnaast worden er ook producten gelanceerd die minder zoet zijn.

 

Langs de andere kant wil Nestlé net meer producten met toegevoegde proteïnen op de markt brengen. Die producten zijn niet langer enkel voor de echte fitnessfanaten, maar worden ook steeds meer door de gewone consument gebruikt.

 

Tot slot wil Nestlé met een groter assortiment plantaardige voeding mikken op de steeds groter wordende groep van flexitariërs, vegetariërs en veganisten.