Nestlé en Starbucks gaan intensief samenwerken | RetailDetail

Nestlé en Starbucks gaan intensief samenwerken

Nestlé en Starbucks gaan intensief samenwerken
© mkfardlie / Shutterstock.com

De Zwitserse voedingsreus Nestlé heeft een distributiedeal gesloten met Starbucks: voor zes miljard euro mag het bedrijf de merken van de Amerikaanse keten gaan verkopen.

 

Wereldwijde nummer één

Dankzij het akkoord zal Nestlé wereldwijd producten met het groen-witte Starbucks-logo mogen maken voor in zijn Nespresso- en Nescafé-toestellen, al blijft Starbucks zelf de producten maken voor de Amerikaanse markt. Ook de merken Seattle's Best Coffee, Starbucks Reserve, Starbucks VIA en Torrefazione Italia komen zo in het assortiment van de Zwitsers. Bovendien zou de samenwerking moeten resulteren in een reeks nieuwe concepten en innovaties

 

Met deze deal wil Nestlé een sterkere positie innemen op de enorme Amerikaanse markt, en dan vooral in het premiumsegment dat momenteel vooral wordt gedomineerd door Starbucks en JAB (de eigenaar van Douwe Egberts). "Met Starbucks, Nescafé en Nespresso brengen we drie iconische koffiemerken samen", straalde Nestlé-CEO Mark Schneider. Hij staat in de hiërarchie bij de Zwitsers overigens net onder de Belgische voorzitter Paul Bulcke. 

 

Analist Jean-Philippe Bertschy van Bank Vontobel zegt dan ook dat het om een erg hoog bedrag gaat, maar dat de investering op al op drie tot vier jaar tijd terugverdiend kan worden. Nestlé zou vanaf volgend jaar Starbucks-producten willen verkopen, maar eerst moeten de nodige goedkeuringen nog verkregen worden. Ook theemerk Teavana maakt overigens deel uit van de deal, de andere theemerken en verkopen in de Starbucks-cafés zelf dan weer niet. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.