Nestlé maakt chocolade met 40% minder suiker

Nestlé maakt chocolade met 40% minder suiker
Shutterstock

Het Zwitserse Nestlé heeft een nieuw productieproces uitgedokterd, waardoor het maar liefst 40% minder suiker nodig heeft om zijn chocolade te ontwikkelen. Vanaf 2018 zal het proces ook effectief gebruikt worden.

Druk van overheid

Dankzij het nieuwe proces wordt de structuur van suiker aangepast, zodat die zoeter smaakt in kleine hoeveelheden. Daardoor moet er ook minder suiker gebruikt worden. Dat is goed nieuws voor Nestlé, want steeds meer regeringen voeren regels in rond het gebruik van suiker in voeding, om zo onder andere obesitas en diabetes terug te dringen.

 

Om te vermijden dat de consument een te groot verschil in smaak opmerkt, zal de daling van het suikergehalte geleidelijk gebeuren. Nestlé is bovendien van plan om het nieuwe proces te patenteren: als de concurrentie er dus niet in slaagt om ook het suikergehalte in zijn voeding terug te dringen, moet die mogelijk hulp inroepen van Nestlé.

 

Nestlé wilde niet in detail gaan rond het nieuwe proces, maar stelt dat het een manier gevonden heeft om de verdeling van suiker in verwerkte voeding meer te laten lijken op hoe die in de natuur voorkomt.

Tags: