Nestlé maakt chocolade met niets anders dan cacao

Nestlé maakt chocolade met cacaopulp als natuurlijke zoetstof
Nestlé

Nestlé kondigt de ontwikkeling van een nieuw soort, gepatenteerde chocolade aan: die gebruikt cacaopulp als natuurlijke zoetstof en bevat dus geen geraffineerde suiker.

 

Pulp als suikervervanger

Aan traditionele chocolade wordt doorgaans geraffineerde suiker toegevoegd, maar Nestlé is er nu in geslaagd een nieuwe techniek te ontwikkelen die de suiker overbodig maakt. Het procedé maakt het mogelijk om de pulp, die van nature zacht en zoet is, te extraheren en gebruiken in chocolade. Daarbij blijven de smaak, textuur en kwaliteit behouden, stelt Nestlé in een perbericht.

 

"We zijn trots dat we chocoladeliefhebbers een nieuwe chocolade kunnen bieden die volledig is gemaakt van de cacaovrucht zonder toevoeging van geraffineerde suiker. Dit is een echte innovatie die de natuurlijke zoetheid van de cacaopulp gebruikt om een pure, nieuwe chocoladebeleving te bieden", aldus marketingverantwoordelijke Patrice Bula.

 

De nieuwe chocoladevariant zal in het najaar eerst te koop zijn in Japan. Nestlé wil de chocolade volgend jaar ook in andere landen lanceren.