Nestlé ontwikkelt plantaardige alternatieven voor ei en garnalen

Nestlé

Nestlé breidt zijn portefeuille van plantaardige voedingsmiddelen verder uit met twee nieuwe innovaties. Het gaat om plantaardige alternatieven voor ei en garnalen, die op de markt komen onder de merkvlag van Garden Gourmet.

 

Eigen innovaties

Eivervanger Garden Gourmet vEGGie is veganistisch, bevat soja-eiwit en omega-3 vetzuren en behaalt een Nutri-Score A. Het product kan onder meer geklutst worden zoals echte eieren voor een omelet of als basis dienen voor een frittata. Daarnaast introduceert Nestlé Garden Gourmet Vrimp, als plantaardig alternatief voor garnalen. Vrimps zijn gemaakt van een combinatie van zeewier, erwten en konjakwortel en heeft een Nutri-Score B. Volgens de producent heeft het ook “de authentieke textuur en smaak van sappige garnalen.”

 

"Onze nieuwe plantaardige garnalen- en ei-alternatieven hebben een authentieke textuur en smaak, evenals een gunstig voedingsprofiel, waardoor ze een goede vervanger zijn voor dierlijke garnalen en eieren in een breed scala aan gerechten. Onze jarenlange expertise in plant-, eiwit- en voedingswetenschappen stelde onze teams in staat deze geweldige innovaties in minder dan een jaar te ontwikkelen. Op dit moment zijn onze onderzoeksteams al bezig met de voorbereidingen voor de volgende golf van plantaardige lanceringen”, aldus CTO Stefan Palzer.