Nestlé stopt productie diepgevroren maaltijden met vlees

Nestlé stopt productie diepgevroren maaltijden met vlees

De Zwitserse voedingsgroep Nestlé stopt de productie van bereide maaltijden met vlees in zijn fabriek van Beauvais,nabij Parijs. Ze werden er geproduceerd onder de merknaam Maggi. De stopzetting komt er omdat de vraag in elkaar is geklapt na 'horsegate'.

Roomijsafdeling profiteert van sluiting

Ondanks een licht herstel van de verkoop staat de teller tegenover vorig jaar nog steeds op -25%, na het schandaal waarbij in diverse landen in Europa goedkoop paardenvlees in bereide maaltijden werd gestopt in plaats van duurder rundsvlees. Die praktijken deden zich vooral voor in de sector van de diepgevroren maaltijden, ook bij Nestlé-dochter Davigel.

 

De sluiting van de fabriek in Beauvais, tegen het einde van het eerste trimester van 2014, betekent volgens LSA jobverlies voor 165 mensen. Toch zal niemand worden ontslagen: een aantal werknemers kan met pensioen, de anderen kunnen aan het werk in een andere eenheid van het bedrijf op dezelfde site, waar roomijs wordt gemaakt. Die zal nu immers flink worden uitgebreid.

 

Op het toppunt, zowat twintig jaar geleden, werd in de fabriek van Nestlé in Beauvais tot 60.000 ton per jaar verwerkt. Dat cijfer was intussen teruggelopen tot nog amper 4.600 ton.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top