Nestlé trekt minimumloon op

Nestlé trekt minimumloon op

Nestlé is het eerste bedrijf in Groot-Brittannië dat het minimumloon voor al zijn werknemers gaat optrekken naar een bedrag dat hoger ligt dan het wettelijk verplichte minimumloon, al kan dat nog wel even op zich laten wachten.

Nog 3 jaar wachten voor interims

Het huidige minimumloon in het Verenigd Koninkrijk ligt op 6,31 pond per uur (7,9 euro), maar Nestlé heeft nu beloofd om zijn werknemers 7,65 pond per uur (9,5 euro) te betalen en in Londen, waar het leven een stuk duurder is, wordt het minimumloon opgetrokken naar 8,80 pond per uur (net geen 11 euro).

 

Het bedrijf heeft ook beloofd om het minimumloon te betalen aan pas afgestudeerden, stagiaires en schoolverlaters die bij het bedrijf het Fast Start programma volgen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf kan het wel tot drie jaar duren vooraleer al het tijdelijk personeel, waarvan Nestlé er ongeveer 800 heeft in het Verenigd Koninkrijk, ook kunnen genieten van het hogere minimumloon. Het heeft interim-bureaus immers tot december 2017 gegeven om zich aan te passen.

 

"De juiste beslissing"

"Als een grote werkgever in het Verenigd Koninkrijk weten we dat dit de juiste beslissing is. Niet alleen is het goed voor onze werknemers, maar ook voor de gemeenschappen waarin ze werken en leven", zei Fiona Kendrick, CEO van Nestlé UK & Ireland, aan de Britse krant The Telegraph.

 

In het Verenigd Koninkrijk is er de laatste tijd steeds meer kritiek op het minimumloon. Vorige week tekenden 33.000 werknemers van Tesco nog een petitie waarin ze vroegen om het minimumloon op te trekken. Nestlé is nu het eerste grote bedrijf dat zelfstandig zijn minimumloon optrekt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top