Nestlé ziet groei vertragen

Nestlé ziet groei vertragen

Nestlé ziet groei vertragen
http://www.shutterstock.com/pic-331412864/stock-photo-glendale-causa-october-24-2105-nestle-usa-headquarters-nestle-is-a-swiss-transnational-food-and-beverage-company-and-ranked-on-the-fortune-global-500.html?src=iEjRJFJcbzBnZ8n79SvmJA-1-19

Het Zwitserse voedingsbedrijf Nestlé heeft in het eerste halfjaar van 2016 een teleurstellende groei gekend: de omzet van het bedrijf groeide tegen het traagste tempo sinds 2009.

Doelstellingen herhaald

In de eerste zes maanden van 2016 groeide de omzet van Nestlé met 3,5% naar 43,2 miljard Zwitserse frank (40 miljard euro). Analisten hadden echter een groei van 3,7% voorspeld. De nettowinst viel dan weer terug van 4,5 naar 4,1 miljard frank (3,8 miljard euro). Ook dat was beneden de verwachtingen.

 

Toch klinkt er bij Nestlé geen negatief geluid over de prestaties. “De eerste helft van 2016 was binnen de verwachtingen, met groei die volledig werd gedreven door volume en productmix, wat zorgde voor hogere marktaandelen”, zegt CEO Paul Bulcke. De lagere groei kwam er dan ook omdat Nestlé vrijwel geen prijsstijgingen doorvoerde.

 

Nestlé herhaalt dan ook zijn doelstellingen voor 2016, waarbij het mikt op een autonome omzetgroei van 4,2%. Het bedrijf verwacht dan ook dat de prijzen de komende maanden zullen verbeteren. Momenteel heeft het nog last van deflatie in Europa, waardoor de prijzen onder druk staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.