New York Pizza opent eerste zaak in België

New York Pizza (Facebook)

New York Pizza heeft gisteren een eerste Belgische restaurant geopend in Leuven. De snel groeiende Nederlandse keten wil volgend jaar een tiental filialen openen in Vlaanderen.

 

Grote ambities

De nieuwe zaak in de studentenstad bevindt zich op de Naamsestraat. Het is het eerste filiaal van een hele reeks in Vlaanderen, want vanaf volgend jaar wil New York Pizza ook de rest van Vlaanderen (en België) veroveren. “We gaan de landsgrenzen over met de opening van een vestiging in Leuven en daarmee zetten we de eerste stap in onze groeiambities. De plannen voor België zijn ambitieus. We willen in 2021 in de richting van tien vestigingen gaan in Vlaanderen”, vertelt CEO en oprichter Philippe Vorst in Het Laatste Nieuws. Tegen 2023 wil de topman naar 300 restaurants in Nederland en België. Vandaag telt de keten zo’n 220 filialen.

 

New York Pizza werd in 1993 opgericht in Amsterdam. Vanaf 1996 ging het bedrijf zich steeds meer richten op de bezorging van pizza’s. Dit jaar verkocht de keten 11,5 miljoen pizza’s. Volgens de CEO is het succes vooral te danken aan de verse en natuurlijke ingrediënten. “Onze pizza’s kenmerken zich door het gebruik van verse ingrediënten en de versgebakken bodem van hoge en constante kwaliteit. We gebruiken een speciaal recept met ons eigen deeg”. Vorst beklemetoont dat er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruikt worden in de eigen producten.