NewTree opent café-met-shop in Brussel

NewTree opent weldra café-met-shop in Brussel
Shutterstock.com

De Belgische chocolatier NewTree, vooral bekend om zijn duurzame chocolade, opent binnenkort een ‘retailbistro’ in Brussel. Ook in het ‘NewTree Café’ wil oprichter Benoît de Bruyn de consument laten nadenken over de eigen ecologische impact.

 

Beproefd concept

Trouw aan de bedrijfsfilsofie wordt het "NewTree Café" opgetrokken worden uit duurzame en gerecycleerde materialen. Je zal er niet alleen terecht kunnen voor koffie en gebak, maar ook voor een ontbijt of lunch met verse, biologische en lokale ingrediënten die ter plaatse worden bereid. Het pand zal ook een winkelruimte hebben, waar je NewTree chocolade kunt kopen. Het concept is overigens niet nieuw: in 2012 opende het chocolademerk zijn eerste ‘flagshipcafé’ in San Francisco en ondertussen zijn er ook al twee soortgelijke vestigingen in Frankrijk.

 

Oprichter Benoît de Bruyn zoekt momenteel nog naar de beste locatie voor het project, dicht bij de Grote Markt in Brussel. Hij hoopt het nieuwe café tegen het einde van het jaar in gebruik te kunnen nemen. "We willen dat onze gasten een moment van rust en verbondenheid met de natuur doorbrengen", zegt de Bruyn.

 

De kernactiviteit van NewTree is het ontwikkelen, produceren en commercialiseren van chocolade die gezondheid combineert met een lage impact op het milieu. Zo haalt het bedrijf zijn cacao bij vier coöperaties in Peru en Santo Domingo, die produceren volgens biologische principes en in het bezit zijn van fairtrade-certificeringen. De eigenlijke productie is uitbesteed aan drie chocoladefabrieken.