Nieuw bod van Auchan op Carrefour in de maak?

Shutterstock.com

De Franse supermarktketen Auchan zou met de steun van enkele investeerders een nieuw bod voorbereiden op zijn concurrent Carrefour. Die laatste blokte een eerdere overnamepoging een drietal maanden geleden af.

 

Investeerders

Volgens De Tijd, dat zich baseert op berichtgeving van Bloomberg en Les Echos, is Auchan van plan een nieuw bod te lanceren op Carrefour. De supermarktketen zou bereid zijn om 23,50 euro per aandeel neer te tellen. Daarbij zou de eigenaarsfamilie Mulliez de steun krijgen van investeringsmaatschappijen als CVC, KKR en CD&R. Gisteren steeg de koers van het Carrefour-aandeel alvast met 6%.

 

In de herfst van vorig jaar deed Auchan al eens een poging om Carrefour in te lijven. Toen ging het om een bod van 21,50 euro, dat gedeeltelijk in aandelen betaald zou worden. Carrefour sloeg het bod uiteindelijk af, maar in december doken alweer geruchten op over nieuwe gesprekken tussen de familiale grootaandeelhouders achter beide bedrijven.

 

Samen zouden beide retailers afgetekend marktleider worden in Frankrijk. Toch stellen heel wat waarnemers zich vragen bij een fusie, vooral omdat de synergiemogelijkheden eerder beperkt zijn. Los daarvan is het ook maar de vraag of de concurrentiewaakhond een samensmelting zomaar zou goedkeuren.